İnternet siteleri üzerinden psikolojik harp talimatı

İnternet siteleri üzerinden psikolojik harp talimatı
21 Temmuz 2014 23:10

Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’nı yürüten polislere yönelik yapılacağı iddia edilen operasyon için yandaş medyaya haber verdiği iddia edilen savcı ve emniyetçilerin bununla da yetinmediği ileri sürüldü.

 

Şova çevrilerek yapılması planlanan operasyonla gözaltına alınmak istenen polislerin İsrail ile çalıştıkları algısı oluşturmak için yayın yapılmasını istedikleri belirtiliyor. İddiaya göre yandaş internet siteleri üzerinden operasyonun duyurularak PR’nın yapılması ve psikolojik harp icrası isteniyor.

 

Zaman’ın haberine göre; gizli yürütülen soruşturma dosyalarının deşifre edilmesi anayasal ve yasal suç. Özellikle son zamanlarda soruşturma dosyalarındaki mağdur isimleri bile bilgi verilmeyen ‘sözde soruşturmalar’ da düşünüldüğünde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını örtmek için yapılacak operasyona ilişkin gazetecilerle bilgi paylaşılması TCK ve CMUK’ta ‘soruşturmanın gizliliğini ihlali suçunun işlenmesi anlamına geliyor.

 

OPERASYONU YAPACAK BİRİMİN BAŞINDAKİ MÜDÜRÜN İSRAİL’E BİLGİ SIZDIRDIĞI İDDİA EDİLİYOR

 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması üzerine Emniyet’te başlatılan tasfiyelerden sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen operasyonlarda görev alacağı ileri sürülen Ömer Burak Aktaş hakkında önemli bir belge ortaya çıkmıştı. Belgeye göre daha önce İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan Aktaş’ın, 2007’de gizli bilgileri İsrailli işadamı M.K.’ya sızdırdığı için istihbarat görevinden uzaklaştırıldığı bilgisi ortaya çıkmıştı. Dönemin il Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın imzasını taşıyan 16 Kasım 2007 tarihli resmi yazıya göre, Ömer Burak Aktaş, istihbarat şubesinin teknik bilgilerini M.K’ye vererek yardımcı oluyordu. Söz konusu belgede Aktaş hakkında şu bilgilere yer veriliyor: “İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanması nedeni ile 20.08.2007 tarihinde İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden ilişiği kesilen 168552 sicil sayılı Emniyet Amiri Ömer Burak Aktaş’ın, kadrosu İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde kalmak kaydı ile geçici olarak görevlendirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir. Adı geçen personelin Yahudi Cemiyeti’ne mensup M.K. ile irtibatı olup, istihbarat şubemize ait teknik bilgileri vererek yardımcı olduğu, ayrıca Antalya Emniyet Müdürlüğü hedefleri arasında bulunan O.H. isimli şahıs ile irtibatlı olan emekli polis memuru H.D. ile mesleki gereklerle bağdaşık olmayan ilişkiler içerisinde olduğu ekte gönderilen rapordan anlaşılmıştır.”

 

Kaynak: Zaman