Instagram kullanıcılarından sansür iddiası

Instagram kullanıcılarından sansür iddiası
19 Ekim 2023 11:32

Instagram kullanıcıları platformu, Filistin’i destekleyen gönderileri sansürlemekle suçluyor. Kullanıcılar, gönderilerinin artık akışların en üstünde görünmediğini söylüyor.

 

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’i vurmasından sonra Orta Doğu’da her geçen dakika gerilim artmaya devam ediyor. Son olarak İsrail’in sivilleri hedef almasıyla tüm dünyayı dehşete düşüren çatışmayla ilgili sosyal medya platformlarında da milyonlarca paylaşım yapılıyor.

 

Ancak Meta çatısı altında bulunan Instagram’ın bu çatışmada taraf olduğunu ima eden bir suçlama geldi. Instagram kullanıcıları, sosyal ağı Filistin’i destekleyen gönderileri kasıtlı olarak sansürlemekle suçluyor.

New York’ta yaşayan ve Instagram’da 866 takipçisi olan Hena Mustafa, geçen hafta İsrail’in kuşatma altına almasıyla birlikte Filistin’deki gelişmeler hakkında paylaşım yapmaya başladı. Ne var ki Mustafa’yı takip eden yakınları, gönderilerinin artık Instagram akışlarının üst kısmında görünmediğini, adının sosyal ağda aranamaz hale geldiğini ve gönderileriyle etkileşime giremediklerini bildirdi.