İngiltere'de Türkler SAVAŞA HAYIR dedi

İngiltere'de Türkler SAVAŞA HAYIR dedi
8 Ekim 2012 11:14

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’daki Türk Büyükelçiliği önünde toplanan çoğu Türk, yaklaşık 100 kişi, TBMM’den geçen Suriye tezkeresini protesto ederek savaş karşıtı gösteri yaptı.

 

Anadolu Kültür Merkezi, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP İngiltere Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği İngiltere Temsilciliği ve Kıbrıs Türk Cemiyeti üyelerinin katıldığı gösteride ‘Suriye ile savaşa hayır’ çağrısı yapıldı. Ellerinde ‘Suriye ile Savaşa Hayır’ pankart ve dövizleri taşıyan göstericiler ‘Suriye Türkiye kardeştir, ABD kalleştir’, ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan defol’ sloganları attı. Büyükelçilik binasında önünde görevlendirilen polisler, gruba müdahale etmedi. Sivil toplum örgütleri adına Türk Gençlik Birliği’nden Musa Ballıkaya okuduğu açıklamasında, şöyle dedi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere 1 yıl süreyle gönderilmesi ve görevlendirilmesine mümkün kılan tezkeresinin kabulüne ve ‘Savaşa hayır’ demek için buradayız. ‘Suriye ile savaşa hayır’ diyoruz. Kamuoyu yoklamaları halkımızın büyük çoğunluğunun savaşa hayır dediğini göstermiştir. ‘Suriye ile savaşa hayır’ diyoruz çünkü; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletiin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Ülkemizde olanlara sessiz kalmayacağız.”

Basın açıklamasının okunması ardından grupta bulunanlar, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.