İNGİLTERE İŞÇİ PARTİSİNİN İLERİ GELEN MİLLETVEKİLLERİNDEN PETER HAİN, İNGİLİZ HÜKÜMETİNİN SURİYE POLİTİKASINA KARŞI ÇIKTI

İNGİLTERE İŞÇİ PARTİSİNİN İLERİ GELEN MİLLETVEKİLLERİNDEN PETER HAİN, İNGİLİZ HÜKÜMETİNİN SURİYE POLİTİKASINA KARŞI ÇIKTI
6 Eylül 2012 09:07

İngiliz İşçi Partisinin ileri gelenlerinden bir kaç kez bakanlık yapmış, Güney Afrikalı ırkçılığa karşı mücadele etmiş, hapis yatmış, çalışma yasağı konmuş anne ve babası olan, 16 yaşında İngiltere’ye gelen Milletvekili Peter Hain; Parlamentoda İngiliz Dış İşleri Bakanı William Hague’i Suriye’de rejim değiştirme takıntısı yüzünden Suriye’de Batı’yı felaket ve unutulmayacak hatalı bir politika izlemekle suçladı.

H&H DIŞ HABERLER

William Hague buna 3 Ağustos, 2012 Birleşmiş Milletler Kararını söyleyerek karşı çıktı.  Hague,  133 desteğe yalnız 12 ülke karşı çıktı dedi. Ancak Hague, 31 ülkenin çekimser kalarak  bu öneriyi  sessizce protesto ettiklerini söylemedi.

Kesinlikle karşı çıkan ülkeler veya oy kullanmayı reddedenler arasında Çin, Rusya, İran, Küba, Pakistan, Güney Afrika, Hindistan, Brajilya, Bolivya, Venezuella, Irak, Kuzey Kore, Belarus, Nikaragua, Myanmar ve Zimbabve var.

William Hague ve onun gibi ABD, AB, NATO, ve Körfez ülkeleri para ve silah verdikleri teröristlerin akıttığı kanı bahane ederek kendilerine Suriye’de kukla bir yönetim kurmak istiyorlar.