İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanlığı’na: Bu da size kapak olsun

İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanlığı’na: Bu da size kapak olsun
13 Mart 2024 12:15

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, devrettiği metro hatlarının parasını önceki dönemlerde en az 15 yılda keserken, kendilerinden 10 ayda alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bir nevi parayı peşin almayı kendine marifet sayan, İBB’nin taşeronu durumuna düşmüştür bakanlık. Bu da bakanlığa kapak olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaşılabilir İstanbul Proje Tanıtımı’nda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

-Ulaşım üzerinden hakkımızda kumpas kurmaya çalışan, otobüsü yanıyor gibi gösteren, yol kenarında film çeken bugünün prodüksiyonlarını, o günün prodüksiyonlarına göre sınıfta kalmış görüyürum.

“İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının en zorlu sınavı, metro sınavıdır. Metro sınavından geçemeyen belediye başkanları, diğer bütün derslerden geçse bile sınıfta kalır.

-Çünkü metro, raylı sistemler İstanbul’un ulaşım sorununun en acil çözümüdür. Yeterince ve hızlı biçimde metro yapamıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz demektir.

-Çok özen göstermiş Valilik bu konuda. Uluslararası büyük çekim şirketlerine falan bu izin çok kapsamlı verilir. Ajansın parasını, izni veren belli.

-Bunlar film çevirme uzmanı. Film çevirmeye devam etsinler, biz iş yapmaya devam edeceğiz. 31 Mart’tan sonra bildikleri işi yapmaya; film çevirmeye devam edecekler, biz de İstanbul’u İstanbullular ile yönetmeye devam edeceğiz

 

 

“BAKANLIĞA KAPAK OLSUN”

 

 

-Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan hattın bakanlık tarafından işin yüklenicisine 7 yılda ödenen tüm maliyeti, İBB’nin Hazine’den gelen payından ne zamandır kestiler biliyor musunuz? 5 milyarın üzerinde rakam, 10 ayda.

-Bunu kendine marifet gören, küçük hesaplar peşinde koşan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bizden önce bakanlığın yapıp İBB’ye devrettiği hatların parasının kesilmesi 16-17 yıl, bizde ise 10 ay.

-Açtığımız hatlarla raylı sistemin toplu ulaşım içindeki payını böyle de hesaplamak lazım. Biz 10 metroyla diyoruz ama Kayaşehir-Başakşehir de aynı, parasını çatır çatır onaylı aldıkları için 12’sinde yaptık demek de hakkımız aslında.

-Bir nevi parayı peşin almayı kendine marifet sayan İBB’nin taşeronu durumuna düşmüştür bakanlık. Bu da bakanlığa kapak olsun.