İmamoğlu, İstanbul için çözümlerini açıkladı!

İmamoğlu, İstanbul için çözümlerini açıkladı!
11 Haziran 2019 11:42

İstanbul halkının oyları ile İBB Başkanı seçilen ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tartışmalı kararı ile mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a ilişkin çözüm projelerini anlattı.

 

 

 

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul’u rant kapısı haline getiren bir avuç insan var. Bir avuç insana peşkeş çekiliyor. Gençlerimizin Ekrem abisi, büyüklerimizin övünç duyacakları bir evladı olmaya geliyorum. Yola çıktığımdan beri İstanbul’un kıymetli ailelerine hizmet edeceğimi anlatıyorum. İstanbul’un nimetlerini 16 milyon insana adil bir şekilde paylaştıracağım.

Çok zaman kaybettik. Demokrasiyi, adaleti, haysiyeti, yok sayan bir avuç insanın çıkarı yüzünden insanımızın zamanı heba ediliyor. İsraf düzeni iki hafta sona erecek. İstanbul’un vicdan sahibi ailelerinin yüzü gülecek.

Karşımızda tam bir kopyala-yapıştır kampanyası var. Bunları görünce bir an için sevinmiyor değilim. Halkın gerçek sorunlarını kibirle gözlere gösterebildiğimiz için seviniyorum.

12 yaş altı tüm çocuklara ulaşımı ücretsiz yapacağız. 0-4 yaş arasında çocuğu olan anneleri ile birlikte ulaşımı ücretsiz hale getireceğiz. İlk yarım saat yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. 25 yaş altındaki öğrenci olmayan tüm gençlerimizin ulaşımdan yüzde 40 indirimle yararlanacak.

İGDAŞ İNDİRİMİ UYARISI

İstanbul’a ihanet edenlere artık dükkan emanet edilemez. İGDAŞ indirimden bahsedilen şu günlerin yazın tam ortası olduğunu hepinize hatırlatırım. Yani bugün yapılan tam bir aldatmaca.

Kent gıda konseyini kuracağız. İsrafı önleyeceğiz. Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak. İstanbul’un sağlıklı et ve ucuz tarım ürünlerine ulaşmasının önü açılacak. Artık İstanbullu sağlıklı ve ucuz sütü temin edebilecek. İlkokul çocuklarına ücretsiz süt dağıtımını bizzat İBB yapacak.

Mahalle mutfaklarını kuracağız. Kadınlar düzenli bir gelire kavuşacak. En çok da bu şehrin kadınlarını destekleyerek, kadınlara söz ve yetki vererek adil bir İstanbul’u kadınlarla birlikte kuracağız.

Yeni bir müjdeyi daha size vermek istiyorum. Annelere, 0-4 yaş çocukları İBB’nin sosyal tesislerinden indirimli olarak faydalanmasını sağlayacağız.