İmamoğlu Erdoğan’ın Sisi ile görüşmesini eleştirdi: Bu U dönüşlerine alışkınız

İmamoğlu Erdoğan’ın Sisi ile görüşmesini eleştirdi: Bu U dönüşlerine alışkınız
15 Şubat 2024 13:45

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini eleştirdi. İmamoğlu, “‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen sayın cumhurbaşkanı dün ‘sevgili kardeşim’ diyerek 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Mısır’ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşüne alışkınız” dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz Çubuklu’da, daha önce akaryakıt deposu olarak kullanılan Boğaz’a nazır silolaların dönüşümü, tadilatı ve restorasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu.

 

İmamoğlu şunları söyledi:

 

“Çevre meselesi siyasi bir meseledir. Bir ÇED raporu meselesi var ve ÇED raporu konusunda, ‘21 tane kamu kurum görüşü gerekir. Bu bakanlığa ait değildir’ vesaire gibi çok bilgisizce bir yorum yapılmış. Çünkü, rapor ya da kurum görüşleri toplanır ancak ÇED raporunu Şehircilik Bakanlığı veririr. Yani burada bile insanları yanıltan bir açıklama söz konusu. ÇED raporunun altına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza koyar. O bakımdan, evet kurum görüşlerini toplarsınız ama ondan sonra siz karar verirsiniz. Burada bile hani, ‘Bu karar bize ait değildir’ yorumunu duydum. Çok yanlış. Çevre Şehircilik Bakanlığı, görevini birçok konuda eksik yapmıştır. Son dönemde çevre adına da iyi bir sınav verilmemiştir. Daha dün Kanal İstanbul meselesinde, ‘ya-pa-ca-ğız’ diye heceleyen bir akıl, şimdi, ‘Vatandaşın gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde yoktur’ diyebiliyor. Ama bu U dönüşlerinin uzağında bir yapı değil, o yapı. Bu U dönüşünün en somut örneğini, dün, Sevgililer Günü’nde yaşadık. Yani ‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı, dün, Mısır’da, ‘Sevgili kardeşim’ diyerek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Mısır’ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşüne alışkınız. Ama biz, memleketimizin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara, U dönüşü şansını bile vermeyeceğiz. Onları, geri vitesiyle inşallah, ait oldukları yere göndereceğiz.”

 

 

‘KENDİSİ, SİSİ’DEN YANA TERCİHTE BULUNDU’

 

“Evet; ‘Sisi mi, Binali mi?’ Kendisi, Sisi’den yana tercihte bulundu. Onu görüyoruz. Bakalım ne olacak şimdi?”