İmamoğlu: 80’e yakın anket yaptırdım, önde çıkıyorum

İmamoğlu: 80’e yakın anket yaptırdım, önde çıkıyorum
13 Mart 2019 09:07

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, “On yıllık siyasi yaşamımda anketlere hiç bu kadar inanasım olmamıştı. Adaylığımın konuşulduğu günden bu yana 3,5 aylık sürede, 80’e yakın anket yaptırdım. Bu anketlerde önde çıkıyorum” dedi.

 

 

 

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, “Ekrem İmamoğlu’na sorular” başlığıyla yayımlanan yazısında CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği sohbeti okurlarına aktardı.

 

 

 

“CHP’nin sancılı geçen İstanbul’a aday belirleme sürecinde, Ekrem İmamoğlu isminin belirlenmesi herkesi şaşırtmıştı. Tanınmıyordu. Doğrusu şuana kadar gösterdiği performans ve gösterilen ilgi nedeniyle beklenenin üzerinde bir çizgi yakaladı.

Ben de kendisini merak edenlerdendim. Bu yüzden röportaj talep ettim.

 

 

YAPTIRDIĞI ANKETLERDE NE ÇIKIYOR?

 

 

Binali Yıldırım’ın tersine, İmamoğlu çok yoğun bir şekilde anketle ilgileniyor. Ancak anket rakamları açıklamak istemiyor.

‘On yıllık siyasi yaşamımda anketlere hiç bu kadar inanasım olmamıştı. Adaylığımın konuşulduğu günden bu yana 3,5 aylık sürede, 80’e yakın anket yaptırdım. Bu anketlerde önde çıkıyorum.’

 

 

NEDEN SİZİ TERCİH ETSİN SEÇMEN?

 

 

‘Kendileri de ifade etti, ununu elemiş, eleğini asmış bir konumda gibi algılanıyor Binali Bey. Ben 5 yıl siyaset yapmış, beş yıl da belediye başkanlığı yapmış, tüm tecrübelerini hissetmiş kişiyim. 48 yaşındayım. İş, sosyal, siyasi yaşamım, eğitimim tümüyle birikim dolu. Bir de enerjimiz buna müsait. Dolayısı ile İstanbullunun beni tercih edeceğini düşünüyorum.’