İlk yüz nakli olan Uğur Acar: Recep'e bilgilerimizi tavsiye edeceğiz

İlk yüz nakli olan Uğur Acar: Recep'e bilgilerimizi tavsiye edeceğiz
17 Temmuz 2013 23:16

Türkiye’nin 5’inci yüz nakli için Antalya’ya gelen 27 yaşındaki Recep Sert’in, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hazırlıkları yapılırken, operasyondan haberdar olan Türkiye’nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar’da aynı heyecanı yaşayanlar arasındaydı.

Recep Sert’e tavsiyelerde bulunan ve kendisini sıkmamasını isteyen Acar, “Bu ameliyat inşallah hayırlı olur. Ömer hocanın başarılarının devamını dilerim. Kendi ameliyatımda operasyonun Türkiye’de ilk olacağından net bir bilgim yoktu. Heyecanlıydım ama heyecanım, normal bir ameliyata girmiş gibiydi. Sevinçliydim. Ona elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olacağız. Bilgilerimizi tavsiye edeceğiz” dedi.

Polonyalı vericiden yüzü almak için yola çıkan ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan’ın ameliyata katılacak olan eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ise “Umarım her şey yolunda gider. Tabi ki zor bir prosedür, zor bir süreç. O yüzden önceden konuşmayı çok sevmiyoruz aslına bakarsanız, inşallah Allah yardım eder. Hastayı hazırlayacağız, ekip donörden aldığı yüzü buraya getirecek. Tam yüz nakli olarak planlıyoruz ancak, operasyonun gidişatına göre davranacağız. Ameliyat sırasında buna karar vereceğiz. Sonuç önemli çünkü” diye görüş belirtti.