İkinci barolar ilgi görmedi!

İkinci barolar ilgi görmedi!
11 Aralık 2022 09:51

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı, birden fazla baro kurulmasının önünü açan kanun değişikliğinin üzerinden tam 2 yıl geçti.

 

 

Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ilk olarak İstanbul’da ardından da Ankara’da ikinci barolar açıldı. Ancak yasaya göre en 2 bin avukatla kurulan bu iki baro beklenen ilgiyi görmedi. CHP Milletvekili Tufan Köse Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, yeni kurulan baroların ‘ölü doğduğunu’ söyledi, “Baroları bölüp, parçalayıp, yönetmeye çalıştınız ama Barolar Birliğini bir türlü ele geçiremediniz. Ankara Barosu kapandı bence, bence gün sayıyor bin 700’e kadar düşmüş üyesi. İstanbul 2. Barosu da Millet İttifakı’nın iktidarında bir hafta sonra kapanacaktır muhtemelen çünkü baskı ve zorla o avukatları oraya üye yaptınız” dedi.

 

 

MHP’li Feti Yıldız ise bu bilgilerin yanlış olduğunu savundu, İstanbul’daki ikinci baroda 4 bin, Ankara’daki ikinci baroda da 2 bin 500 üye olduğunu kaydetti. Ancak Yıldız’ın verdiği rakamlar olsa dahi yaklaşık 56 bin avukat bulunan İstanbul’da ve 22 bin avukat bulunan Ankara’da ikinci baroların üye sayıları kanunun üzerinden 2 yıl geçmesine karşın bu kurumlara ilgi olmadığını göstermiş oldu. Barolarla ilgili durum böyleyken iktidar şimdi de TMMOB ve TTB için benzer bir düzenlemeye hazırlanıyor…