İbrahim Hacıosmanoğlu hapis yatabilir!

İbrahim Hacıosmanoğlu hapis yatabilir!
30 Ekim 2015 13:20

Hacıosmanoğlu, hakemlerin stattan çıkmamasını söylediği için hapis cezası alabilir. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan, 2.5 yıl ile 17.5 yıl hapis istemiyle Başkan yargılanabilir.

 

 

amkspor.com / Gaziantespor maçının ardından hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, 4 saatmahsur kalırken, talimatı bizzat başkan İbrahim Hacıosmanoğlu verdi.

Bu konu Türk Ceza Kanunu (TCK) tarafından, ‘kişiyi hürriyetten yoksun kılma’ suçu kapsamında değerlendiriliyor. Bu yüzden Hacıosmanoğlu, 2 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanabilir.

 

Uzmanlara göre hakemlerin şikayetçi olmasına bile gerek yok. Savcılık remsen soruşturma açabilir. İstanbul barosu avukatı Alper Sarıca, “Birisini bulunduğu odaya kilitlemek, hareket özgürlüğünü sınırlamak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu oluşturur” dedi.

 

 

ŞENER: “UTANIYORUM”

 

 

Trabzonspor’un eski başkanı Sadri Şener, Trabzon-G.Antep maçı sonrası yaşananlardan ötürü büyük utanç duyduğunu söyledi. Şener, “Bu nasıl bir şeydir! Sadece utanıyorum. Hakemler yanlış yapabilir ama bir kulüp başkanı böyle demeçler veremez. Eskiden meclise senatör seçilirken üniversite mezunu olma şartı aranırdı. Kulüp başkanlığı için de buna benzer şartlar lazım. Bunlar olurken Trabzon Valisi ne yapıyordu, onu da merak ediyorum” dedi. Şener’e bazı taraftarlar da destek verdi.