Hukuk Bürosu

Hukuk Bürosu
27 Nisan 2022 10:24

Avukatların çalışmalarını sürdüğü mekanlara hukuk bürosu adını veriyoruz. Hukuk bürolarında hem dava takipleri yapılır hem de danışmanlık hizmeti verilmektedir. Hukuk büroları; avukatlık ofisleri ve büroları şeklinde de isimlendirilmektedir.

 

Hukuk bürosu; avukatlar faaliyetlerini yürütürken bir taraftan da kamu hizmetinin verildiği yer olarak bilinmektedir. Hukuk bürosu diğer bir deyişle avukatların çalışma alanı olarak da isimlendirilebilir. Hukuk bürolarında kamu hizmet verildiğinden kamusal nitelikte taşıdığını söyleyebiliriz. Hukuk bürosunun açılabilmesi için avukatlık ruhsatının mutlaka olması gerekiyor. Bu bürolarda tüm hukuki işlemlerinizi yapabilirsiniz. Mesleğinde nitelikli avukatlarla hukuki işleriniz için çalışmalar yürütebilirsiniz. İzmir avukat bürosu içinde birbirinden nitelikli hukuk çalışanlarıyla çalışma imkânı bulacaksınız.

Hukuk Bürosu Ne İş Yapar?

Avukat İzmir hukuk büroları faaliyetleriyle kamu hizmetlerini yürütmektedir. Bu büroların faaliyetlerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Hukuki süreçlerle ilgili kişilere danışmanlık yaparlar,
  • Yargılama makamlarında dosyaları olan kişileri bu bürolar temsil etmektedir. Yaşanılan bütün olaylar hukuki düzenlemelere tabi tutulur,
  • Yargı makamlarına ulaşmayan ancak muhtemel ihtilaflarla danışmanlık hizmeti alabilirsiniz,
  • Sizin yargı önünde haklılığınızı ortaya koymak için çalışır.

Hukuk bürosu; dava açma, icra takibi başlatma, şikâyette bulunma gibi hizmetler vermektedir. Aynı zamanda size açılan davalarda sizin savunmanızı yapmakta hukuk bürolarının işidir. Haklarınızın korunması adına sözleşme düzenleme gibi işlemlerde hukuk bürolarında yapılmaktadır.

Hukuk Bürosu Hangi Alanlarda Hizmet Verir?

İzmir avukat büroları açabilmek için hukuk alanında uzmanlaşmak gerekiyor. Hukukun kapsamı çok geniş olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle hukuk bürosunda çalışacak avukatın geniş bir bilgi birikimine sahip olması gerekiyor.

İnsanlar hukuki işlerinin çözüme kavuşturulması için soluğu hukuk bürolarında alırlar. Hukuk bürolarındaki avukatlardan net şekilde bilgi almak mümkündür. İzmir avukat bürolarında hukuk alanında geniş bilgi alabilirsiniz. Hukuk büroları hizmetleri kendi içinde birçok kategoriye ayrılıyor. O kategoriler doğrusunda sizin hukuki konunuza uygun hizmet alabilirsiniz. Hukuk bürolarına giderek konunuzla ilgili avukatlarla ilgili detaylı görüşmeler yapabilirsiniz.

Hukuk Bürosu Nasıl Açılır?

Hukuk bürosu belirli şartlar doğrultusunda açılmaktadır. O şartların başında öncelikle avukatlık ruhsatının olması gerekiyor. Avukatlık ruhsatı, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra ancak alınmaktadır. Hukuk fakültesinden mezun olup 1 sene avukatlık stajı yapan kişiler büro açmaya hak kazanırlar. Avukatlık stajının bitirilmesinin arkasından Türkiye’de dilediğiniz ilin barosuna kayıt yaptırabilirsiniz. Baroya kayıt yaptırdıktan sonra hukuk bürosu hemen açılabiliyor. Hukuk bürosu açılabilmesi için 1 avukat yeterlidir. Türkiye’de avukatların kişisel nitelikleri çok öne çıkmıştır. O nedenle her bir avukatın kendine ait hukuk bürosu açması desteklenmektedir.

Hukuk bürolarında çalışan avukatlar, davalarda müvekkillerini temsil ederler. Avukatlıkta herhangi bir sınırlama yoktur.

Avukatlar, müvekkillerinin hukuki problemlerini çözebilmek için hukukun birçok alanından yararlanırlar. Hukukun alanlarından yararlanıp müvekkillerinin problemlerini çözmek ve analiz etmek için çalışırlar. Hukuk bürosu içerisinde avukatlık meslek ilkeleri tam anlamıyla uygulanmaktadır.