HSK üyeliği için adayların özgeçmişlerine eklediği dikkat çekici notlar!

HSK üyeliği için adayların özgeçmişlerine eklediği dikkat çekici notlar!
30 Nisan 2021 09:59

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon tarafından ilk kez seçilecek 7 Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi için 188 aday başvuruda bulundu. Adayların özgeçmişlerine düştüğü notlar ise dikkat çekti.

 

 

 

Adaylardan kimi parti yöneticileri, vekiller, Cumhurbaşkanlığı görevlileri, hatta MİT yöneticisi referans gösterirken, kimi de babasının emekli müftü olduğunu, TRT Kürdi’de Zazaca program yaptığını yazdı.

Kimi MHP’li olduğunu vurgularken, kimi de Cumhurbaşkanının elinden plaket aldığına dikkati çekti.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Meclis Başkanlığı’na sunulan özgeçmişler içerisinde AK Parti üyeliği, milletvekili, belediye başkan aday adaylığı notlarının yanı sıra, FETÖ ile verilen mücadeleye dönük örnekler, başkanlık sisteminin savunulması için yapılan çalışmalara dair ifadeler dikkati çekti.

Hatta bazı aday adayları arasında AK Parti’li milletvekillerini, genel başkan yardımcılarını referans gösterenler oldu.

 

 

“HAFIZIM BABAM TRT KÜRDİ’DE”

 

 

Avukatlığının yanı sıra ‘hafız’ olduğunu da belirten aday adayı bir avukat, babasının emekli müftü olduğunu, TRT Kürdi’de Zazaca program yaptığını anlattı.

 

 

MHP ÜYESİYİM

 

 

MHP üyesi olduğunun altını çizen bir başka avukat da FETÖ ile irtibatlı-iltisaklı olan kurumlara kayyım olarak atandığının altını çizdi, kayyım görevi boyunca FETÖ’ye ait gayrimenkullerin dava yoluyla devlete geçirilmesi için yaptığı çalışmaları anlattı.

Başkanlık sistemini destekleyen birçok makalesinin gazetelerde yayınlandığını anlatan bir avukat, Charlie Hebdo karikatürüne hassasiyet gösterip ilk yasağı mahkeme kararıyla aldığının altını çizdi.

Yerel Yönetimler konulu bir akademide Türkiye ikincisi olduğunu belirten aynı aday adayı özgeçmişine, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan plaket alarak beraberlerinde ödül olarak yurt dışı gezisine iştirak etme hakkı kazandım” notu düştü.