Hava Kuvvetleri'nin kanadı kırık: 100 savaş pilotundan 15'i istifa etti

Hava Kuvvetleri'nin kanadı kırık: 100 savaş pilotundan 15'i istifa etti
4 Şubat 2013 00:26

YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu komutanlar yolladıkları mektupta vahim bir gerçeği ortaya koydu.

Komutanlar, 2013 yılının ilk ayında Hava Kuvvetlerimden istifa ve emeklilik yoluyla ayrılmak için müracaat eden pilot oranının yüzde 15’i bulduğunu açıkladı.

5 general tasfiye edildi

2012 Yüksek Askeri Şura toplantısında Balyoz davasından tutuklu korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler ile tümgeneraller Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş ve Mustafa İlhan emekliye sevkedildi. Pulatsü ve Güler’in Orgeneral olması bekleniyordu.

İzmir Askeri Casusluk davasında 55 havacı subayın sanık olarak yargılanması Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki son durum nedir sorusunu akıllara getirdi. Balyoz davasından Orgeneral Bilgin Balanlı ile 2 Korgeneral, 6 Tümgeneral, 3 Tuğgeneral ve İzmir Askeri Casusluk davasında Tümgeneral Atilla Öztürk’ün de tutuksuz sanık olmasıyla Hava Kuvvetleri’nin 12 generali saf dışı bırakıldı.

2013 yılının ilk ayında TSK’dan ayrılmak isteyen pilot sayısı yüzde 15’i buldu. Pilotların istifa veya emeklilik dilekçelerini Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bağlı oldukları birliklere gönderdiği öğrenildi. Balyoz davasından tutuklu bulunan komutanların gönderdiği mektupta pilot sayısında oluşabilecek zaafiyetin, harekât sırasında bir miktar uçağın kullanılamayacağı anlamına geldiği vurgulandı.

İşte Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kanadını kıran o liste: