Hava destekli operasyon; PKK’nın 8 sığınağı imha edildi

Hava destekli operasyon; PKK’nın 8 sığınağı imha edildi
21 Kasım 2015 18:05

KARS’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Kuloğlu Köyü’ndeki Madur Bölgesi’nde kış hazırlığı yapan bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik savaş uçaklarının da katıldığı operasyonda 8 sığınak imha edildi.

 

Madur Bölgesi’nde terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek ve kış üslenmesine engel olmak amacıyla Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından ‘Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin Öztürk-2′ adı verimlen operasyon düzenlendi. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının da belirlenen hedefleri imha ettiği operasyona Jandarma Özel Harekat timleri de karadan destek verdi. Kara operasyonunda yapılan arazi arama-taramasında terör örgütüne ait 8 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda tonlarca gıda maddesi, un, çay, şeker, bulgur, mercimek, çok miktarda yaşam malzemesi, battaniye, spor ayakkabı, naylon, mutfak malzemesi, pil, giyecek, güvenlik güçlerine karşı el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak amacıyla hazırlanmış tüp, kablo, telsiz aküsü ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, sığınaklarla birlikte imha edildi.

 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen başka bir operasyonda bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen Kars’ta 1, Selim’de 4, ve Sarıkamış’ta 6 kişi yakalandı. Yakalananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, av tüfeği, kuru sıkı tabanca, örgütsel doküman, yaşamsal malzeme, kaçak sigara, kamuflajlı çadır, met ve cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 7’si çıkarıldığı mahkemeler tarafından tutuklandı.

 

Bedir ALTUNOK/KARS, (DHA)