Hatay Kurultay'da yok

Hatay Kurultay'da yok
31 Mayıs 2012 12:00

Hatay’da sular bir türlü durulmuyor. Örgütlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın istediği isimlerin seçilmesi için 4 kez ertelenen Hatay Kongresi 29 Temmuz’da yapılacak. Hatay, 14-15 Temmuz’da yapılacak CHP’nin Büyük Kurultayı’nda temsil edilemeyecek.
CHP Büyük Kurultayı ‘nı 14-15 Temmuz’da yapmayı planlarken, Örgütlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın seçim bölgesi Hatay’da sular bir türlü durulmuyor.


 
Matkap’ın istediği gibi sonuçlanmayınca bundan önce 4 kez ertelenen Hatay İl Kongresi’nin tarihi belirlendi. CHP Hatay İl Başkanlığı’nın kongresi 29 Temmuz’da yapılacak . Bu tarih, Hatay’ın CHP’nin Büyük Kurultayı’nda temsil edilemeyeceği anlamına geliyor.

Büyük Kurultay’da 20 delege ile temsil edilmeyi beklerken, hayal kırıklığına uğrayan Hatay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’a tepkili.

CHP’liler kendisini parti listesinden çizecek olduğu için, Hatay’ın Kurultay’da temsil edilmemesi ve kendi kadrosunu yerleştirmek için özellikle bu tarihi seçtiğini düşünüyor.

H&H olarak soruyoruz:

Neden bütün iller kongrelerini Büyük Kurultay öncesi tamamlarken, Matkap’ın seçim bölgesi Hatay Kurultay’dan sonraya bırakıyor.

‘AKP bugün seçim olsa oyların yarısını alır’ diyerek bir kez daha CHP’ye gönül verenlerin tepkisini çeken Nihat Matkap, böyle mi iktidara gelmeyi düşünüyor? 

Matkap neden korkuyor?

Koskoca bir ilin Kurultay’da temsil edilemeyecek olmasının sorumluluğunu Matkap nasıl alacak ?