Haluk Koç: CHP, farklı eylemlerle AKP'nin korkusunun üzerine gidecektir

Haluk Koç: CHP, farklı eylemlerle AKP'nin korkusunun üzerine gidecektir
3 Mayıs 2013 16:52

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.  

Koç, “Sayın Başbakan bütün bu süreçlerde PKK’ya federasyon veya konfederasyon sözü verdin mi, vermedin mi? Zor bir soru değil. Bunu millet merak ediyor. Bu sorunun muhatabı sensin, sen cevabını vereceksin” dedi.

1 Mayıs’ta İstanbul’daki olaylarla ilgili olarak Koç, “Korkunun ecele faydası yok. Siyaset meşru zemininde gidecektir ama sokak susmayacaktır. CHP de bundan sonra çok daha farklı, sokak boyutundaki eylemlerle de AKP’nin korkusunun üzerine gidecektir” dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Kamer Genç’e küfür etmesine değinen Koç, “Birçok tartışmaya, kırıcı üsluba tanık olduk. Ama ben Meclis çatısı altında salı günkü gibi hiçbir ifadeye tanık olmadım. Bu sözleri bir milletvekili sıfatıyla TBMM’de ifade eden, sinkafın en gelişmişini söyleyebilen bir kişinin o çatının altında görev yapması dahi kabul edilemez. Bu işin disiplini misiplini yok” diye konuştu.

Yeni anayasayla çalışmaları ile ilgili olarak Koç, “CHP’nin önerisi ortada. Hangi yola gideceğini göreceğiz. Ama sonuçta 330 sayısı BDP desteğiyle hesaplanıp sokakta da PKK desteğiyle bir referanduma giderse o zaman ‘hodri meydan’ diyoruz. AKP-BDP-PKK anayasasını bu millet referandumda değerlendirecektir” dedi.