Haluk Koç : Biz gerçekten 'Akil Adamlar' dedik

Haluk Koç : Biz gerçekten 'Akil Adamlar' dedik
5 Nisan 2013 15:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AKP’nin çözüm sürecindeki politikalarını eleştirdi

Partisinin il başkanlığında konuşan Haluk Koç, ülkede demokratikleşme sorunu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, iktidarın 12 Eylül darbe anayasalarının arkasına saklandığını ileri sürdü. Haluk Koç, “Türkiye’de ciddi bir Kürt sorunu var, temelinde de demokratikleşememe sancısı yatıyor. Siyaset çözüm bulmalı. ‘Oslo’ gibi gizli kapaklı toplantıları toplum deşifre edildikten sonra öğrendi. Ama tartışılmadı. Üstüne gittik, AKP ile PKK arasında orada imzalanan mutabakatın maddelerini açıkladık. Bu sorunun çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” diye konuştu.

 

AKP, PKK, BDP ANAYASASINI REFERANDUMA GETİRELİM

Ülkede herkesin barış ve huzur istediğini kaydederek konuşmasını sürdüren Haluk Koç şunları söyledi:

 

“Herkesin ortak talebi anayasayı, bu masaya başkanlık sistemini getirip tıkarsanız o masayı devirirsiniz. İmralı’da kurduğunuz bir masada anayasa üretip meclise ve milletin önüne gelirseniz, o anayasanın adı milletin anayasası olmaz. AKP, PKK, BDP anayasası olur. Hodri meydan. Gel, AKP, PKK, BDP anayasasını referanduma getirelim. Türkiye’de herkes huzur istiyor. Herkes gözyaşı akmasın, kan dökülmesin istiyor ama Türkiye’de herkes Başbakan’ın gizli pazarlıklarla kendi siyasi çıkarına dönük talebini bir anayasaya dönüştürmesine karşı.”

‘AKİL ADAMLAR’ DEDİK, ‘BAŞBAKAN MEMURLARI’ DEMEDİK

 

 

 

 

Barış sürecinde etkin rol oynayacağı belirtilen Akil İnsanlar konusuna da değinerek eleştirilerde bulunan Haluk Koç, “Bir koro var, hep aynı şarkıyı söylüyor; ‘CHP’nin hiçbir çözüm önerisi yok, ne dediği belli değil’. CHP’nin ne dediği çok net ortada. ‘Devleti hukuk devleti kuralları dışına çıkartmayın. Eğer hukuk bir kere aşındırılır ise devlet devlet olmaktan çıkar, başka bir şeye dönüşürüz, kendi çıkarlarını bu pazarlıkta kullanma’ dedik. CHP, ‘Akil adamlar’ demişti, şimdi onlara karşı çıkıyor’ deniyor. Biz gerçekten ‘Akil adamlar’ dedik. Başbakan’a pazarlamacılık yapacak Başbakan memurları demedik. Hiç kimsenin kimliğiyle uğraşmadan söylüyorum. Başbakan’ın camdan akan konuşmalarını hazırlayan memur ne görev görüyor ise, Başbakan’ın reklam ajansları ne görev görüyorsa, bu zevat da maalesef aynı görevi yapacak” dedi.

 

ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ CHP İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR

Anayasa’nın ilk 4 maddesinin partilerinin vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan Koç, “Tüm yurttaşlarımıza sağduyulu olmayı öneriyoruz. Bizim kendi abdestimizden şüphemiz yok. Nazik bir süreçten geçiyoruz. Zaman zaman gerilimin tam ortasında yer almamak, süreci izlemek, tavrını koymak, sözle duruşunu belirtmek önemlidir. Sağduyumuzu koruyoruz. İlkeli bir şekilde gidiyoruz. Anayasa’nın ilk 4 maddesi CHP için kırmızı çizgidir ve vazgeçilmezdir” diye konuştu.