Halkın parasıyla aile boyu gezi

Halkın parasıyla aile boyu gezi
28 Mayıs 2012 11:45

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tartışma yaratan yurtdışı gezisi…

Giderlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizyon İdaresi’nin (ASKİ) karşıladığı 1 haftalık Singapur ve Tayland gezisine Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP, CHP ve MHP’den 10 üyesi katıldı. CHP’li Necmi Özcanlı, AKP’li Mustafa Kebude ve Sıtkı Polat’ın eşleri de geziye katıldı. Meclis üyeleri Singapur ve Tayland’da altyapı çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunacak.

“Gizli saklı iş yapmıyoruz”

Adana Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yapan MHP’li Rıfat Köroğlu, “Sanki gizli saklı iş yapıyormuşuz gibi bir hava yaratılması yanlış” diye konuştu. MHP’li Ali Yaşar da, “Bu üyelerin bilgi ve birikimlerini arttırmaları için yapılan inceleme gezisi” dedi.

Başkanlar geziye gitmedi

Önce İstanbul’a gelen üyeler İstanbul’dan aktarmalı olarak Singapur’a hareket etti. Geziye, merkez Seyhan İlçe Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkam Yıldıray Arıkan, Sarıçam Belediye Başkam Ahmet Zenbilci ve Yüreğir Belediye Başkam Mahmut Çelikcan ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz katilmadı.

Vali Coş da iptal etti

Öte yandan Adana İl Genel Meclisi üyeleri 16-24 Haziran arasında İskandinav ülkelerine gezi yapacaktı. Ancak gezi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından ‘israf gerekçesiyle iptal edildi.