Halk Zübeyde Ana’ya koşuyor

Halk Zübeyde Ana’ya koşuyor
12 Mayıs 2017 14:29

En anlamlı anneler günü İzmir Karşıyaka’da gerçekleşti. Vatandaşlar Zübeyde Ana’yı ziyaret akını başlattı. Ziyaretçiler arasında 81 ilden gelen CHP Kadın Kolları başkanları da vardı.

 

 

 

Gökmen Ulu / Sözcü

 

 

Anneler günü yaklaşırken, en anlamlı kutlama İzmir Karşıyaka’da yaşandı. Vatandaşlar, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmirlilere emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’ın kabrini ziyaret etti. Her yaştan ve her kesimden çok sayıda vatandaş, Zübeyde Ana’nın kabrine çiçekler bıraktı, dualar etti, anneler gününü kutladı.

 
81 İLİN KADIN KOLLARI BAŞKANLARI GELDİ

 

 

Zübeyde Ana’yı ziyaret edenler arasında CHP’li kadınlar da vardı. Merkez yönetim kurulu üyeleri ve 81 ilin kadın kolları başkanları ile İzmir’e gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, son dönemde Atatürk’e, Zübeyde Ana’ya ve cumhuriyet devriminin kahramanlarına yapılan saldırılara tepki gösterdi. Köse, “Gerici ve yobaz zihniyetle mücadelemiz sonuç alana kadar devam edecektir” dedi.

 
CUMHURİYET SAVCILARINA GÖREV ÇAĞRISI

 

 

Köse “Cumhuriyet kadınları olarak bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük değeri olan annesi Zübeyde Hanım ve manevi kızı Afet İnan’a yapılan hadsiz ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Emanetimiz olan bu değerlere dil uzatan karanlık ve yobaz zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.Bir kez daha Zübeyde annemizin kabri başında bu sözü veriyoruz. Cumhuriyetin değerleri ile yetişen, tarafsız, vicdan ve adalet sahibi savcıları gereğini yapmaları, suçluların en ağır biçimde cezalandırılmaları için göreve çağırıyoruz. Zübeyde Anne, bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneğidir. Onun yetiştirdiği evlat kazandığı zaferlerle ulusumuzun kurtarıcısı ve ışığı olmuştur. Bu ışık bizleri sonsuza kadar aydınlatacaktır. Rahmetle anıyor, hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.