Hakkari’de gözaltındaki sokak eylemcilerinden 4ü tutuklandı

Hakkari’de gözaltındaki sokak eylemcilerinden 4ü tutuklandı
18 Eylül 2013 22:20

Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 gün önce sabaha karşı düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 4’ü tutuklandı. Tutuklanan kişilerin 27 ayrı sokak eylemine katıldıkları belirtildi.

Hakkari Valiliği, polisin 14 Eylül 2013’te yaptığı operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen kişilerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, operasyonda gözaltına alınan 3’ü 18 yaşından küçük toplam 12 şüpheli’den 4 ‘ü tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi. Basına yapılan açıklamanın yanısıra dağıtılan mobesse ve kamera görüntülerinde, tutuklanan şüphelilerin daha önceki eylemleri nasıl yaptıkları ve polisin operasyon görüntülerine de yer verildi. Sanıkların son dönemlerde 27 ayrı sokak eylemine katıldıklarının belirtildiği açıklama ise şöyle:

“Bölücü terör örgütü adına özel işyeri, bina ve araçlarda güvenlik güçlerine kamu krum ve kuruluşlarına yönelik monotof kokteyli, EYP(El yapımı patlayıcı)’li, taşlı, havai fişekli saldırılar ile muhtelif cadde ve sokaklarda halkın huzurunu bozucu nitelikte son dönemlerde meydana gelen 27 ayrı eyleme katıldığı tespit edilen 3’ü 18 yaşından küçük toplam 12 şüpheli şahıs 14.09.2013 tarihinde gözaltına alınmıştır. Söz konusu eylemlere katıldığı tespit edilen şahıslardan 4’ü adli makamlarca tutuklanarak Ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir.”