Güvenilir Hız Testi Sitesi

Güvenilir Hız Testi Sitesi
3 Haziran 2022 05:21

İnternet hız testi, mevcut olan bağlantının hızını rakam değerinden veren testleri genel adıdır. İnternet hızı, hizmetin alındığı sağlayıcının verdiği kapasite ile sınırlıdır. Yani siz ne kadar bir internet hızına sahip olmak isterseniz sağlayıcı size bu imkânı sunar. Siz de buna karşılık aldığınız internet hızı kadar ödeme yaparsınız Kullanım sırasında da aldığınız hızın daha üstüne geçmeniz mümkün değildir. Hızın elverdiği şekilde internet kullanımlarınızı gerçekleştirirsiniz. İnternet hızı testini aralıklı olarak yaparsanız hızınız hakkında her daim bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İnternet Hızı Ne Kadar?

İnternet kullanımındaki en önemli şey internet sağlayıcınızın size sağladığı internet hızıdır. Bağlantı hızınızı kontrol ettiğiniz sırada “e-kadar” gibi bir ibare görürsünüz. Bu bölümde yazan hız size kullanım için verilen hız limitidir. Örneğin 25 Mbps’ye kadar yazıyorsa, internet hızınız maksimum 25 Mbps’ye kadardır.

İnternet hız testi yaparken internetiniz birçok farklı yönden incelenir. Hız hem yükleme hem indirme hem de ping gibi farklı değerlerde teste tabi tutulur. Bu sayede kullandığınız internet hakkında detaylı bir hız bilgisine sahip olursunuz.

İnternet Hız Testi Nereden Yapılır?

İnterneti günlük birçok işinizi hallettiğiniz gibi internet hız testi yapmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için size çok farklı site seçenekleri sunulur. SpeedTest aracımızı tercih ederek nereden olursa olsun bulunduğunuz yerden bağlantı hızınızı kontrol edebilirsiniz.

İnternet hız testi yapmak son derece basit bir işlemdir. Hiç uğraştırmadan, adımları takip etmenize gerek kalmadan ve bilgi gizliliğinizi ihlal etmeden kolayca testi başlatabilirsiniz.  İnternet hız testi yapmak için https://www.internethiztesti.com sitemizi kullanabilirsiniz. Siteye girdikten sonra ana ekranda görünen “Go” butonuna tıkladıktan sonra testin başladığını görebilirsiniz. Bu sürede sadece bekleyebilir ve anlık olarak görüntülenen hız testinin sonuçlarını değerlendirebilirsiniz.

İnternet Hız Testinde Sonucu Etkileyen Faktörler

İnternet hız testinde en doğru sonucu alabilmek için teste başlanmadan önce şu adımları izlemelisiniz.

  • Modemi kapatmalı ve 10 saniye bekledikten sonra yeniden açmalısınız. Bu sayede modemin tam performanslı bir şekilde hizmet vereceğinden emin olabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda test öncesinde açık olan bütün programları kapattığınızdan emin olmalısınız.
  • Test sırasında modemde sadece tek bir bilgisayar girişinin olduğundan emin olmalısınız.
  • Bilgisayar dışında bir cihazda test yapacağınız durumlarda modeme yakın olduğunuzdan emin olmalısınız.

Hız testi size anlık bilgi verir. Yani test yaptığınızda çıkan sonucun sizin sürekli kullandığınız internet hızınız olduğunu düşünmemelisiniz. Bu hız o an bilgisayarın ve internet ağınızın size sunduğu hızı gösterir. Dolayısı ile hızı etkileyen birçok faktör olabilir. Test aşamasında eğer sağlıklı bir internet bağlantınız yoksa bu durum normal hızınızdan çok daha bir hız sonucu almanıza zemin hazırlar. Bu gibi birçok farklı engel teşkil eden neden sayabiliriz. Bu nedenle test yapmadan önce mutlaka internetin kullanılmadığından ve sağlıklı bir internet bağlantısına sahip odluğunuzdan emin olmanız gerekir.

En İyi Hız Testi Sitesi

Kullandığınız internet hızının iyi olup olmadığını şu değerler ile anlayabilirsiniz;

  • Yüksek upload hızı
  • Yüksek download hızı
  • Düşük gecikme ve jitter değerleri
  • Düşük ping değerleri

İnternet hızında istediğiniz sonuçları elde edebilmeniz ve gerçek değerlere ulaşabilmeniz için SpeedTest aracımızı deneyebilirsiniz. Belirli aralıklar ile hız testi yapmanız her daim bilgili bir internet kullanıcısı olmanızı sağlar. Sitemizi istediğiniz zaman ziyaret edebilir ve her gün istediğiniz an yeniden hız testi yapabilirsiniz. Verilerinizin sürekli değiştiğini ya da giderek düştüğünü görürseniz servis sağlayıcınız ile iletişime geçip konu hakkındaki şikayetlerinizi iletebilirsiniz.