Gürsel Tekin: AKP İktidarı, doğal afet boyutunda yıkıcı!

Gürsel Tekin: AKP İktidarı, doğal afet boyutunda yıkıcı!
20 Ağustos 2021 11:27

Gürsel Tekin “Ülke afetler, mülteci sorunu, pandemi, yoksulluk sarmalında boğuşurken, iktidar ülkemizin her köşesini ranta açmaya devam ediyor” dedi.

 

 

15 Temmuz sonrası boşaltılan askeri alanlar için yapılaşma sürecinin hızla devam ettiği bilgisini veren Tekin, “son olarak Arnavutköy Hadımköy’de bulunan 1 milyon 640 bin metrekarelik askeri arazinin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylece, İstanbul’un en değerli arazilerinden biri daha peşkeş çekilmiş oldu. Oysaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘askeri alanların yeşil alan olarak kalacakları’ konusunda güya talimat vermişti.” Dedi

 

 

GÜRSEL TEKİN TEPKİ GÖSTERDİ

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın askıya çıkardığı Hasdal’da ki imar planı değişikliği ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

 

“Plan değişikliği teklifine konu alan, askeri alan olmaktan çıkartılarak sanayi alanı, sosyal tesis alanı, rekreasyon alanı ve yol alanı olarak yeniden planlanmış oldu. Bir milyon 640 bin metrekarelik arazinin, yaklaşık bir milyon metrekarelik kısmı sanayi alanı olarak ayrıldı. Planda, bu fonksiyonun yanında ticaret alanları, donatı alanları gibi sanayi alanlarını destekleyici fonksiyonlar da önerildi. Tekin sözlerini “Neden askeri alanlar yeşil alanlar olarak düşünülmüyor. Bu açıdan iktidara en büyük eleştirimiz bu. Tüm deprem toplanma alanları, parklar yapılaşmaya açılıyor. Bugüne kadar yapılanlar da daha yapılacakların bir göstergesi. Askeri alanlar büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu alanları birer birer kaybediyoruz” diye tepkisini dile getirdi.

 

 

İstanbul’da imar planlarında yapılacak bu tip değişiklikler konusunda öncelikli yetkinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çeken Tekin, “Bugün geldiğimiz noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülke afetlerle boğuşurken nerede bir yeşil alan bulursa orayı hemen imara açmakla uğraşıyor. Beton lobileri adına İstanbul’a ihanet hız kesmeden devam ediyor” dedi.

 

 

Tekin, “Askeri alanları imara açmak demek kentteki bütün damarları tıkamak demektir. Bu iktidar ülkenin iktisadi kalkınmasını rant ve inşaat sektörü üzerine kurgulamış bir iktidar. Bunu yaparken de deprem toplanma alanları dahil kamuya ait alanlar satılarak ya da imar değişiklikleriyle yüksek yoğunluklu olarak yapılaşmaya açıyorlar. İstanbul’da kurtarılmış bölgeler olarak elimize bir tek mezarlıklar kaldı. Askeri alanlar büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu alanları birer birer kaybediyoruz” dedi

 

HASDAL ASKERİ ALAN FOTO