Gül, bu işe ne zaman girer?

Gül, bu işe ne zaman girer?
21 Ocak 2013 00:39

Hafta sonu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içi açısından sinyal veren bir görüntüye rastladım.


Safile USUL H&H YORUM

Birand’ın Teşvikiye’deki cenaze töreninde yanyana duran ama sadece yanyana durmak değil, birbirlerine sıcak bir yakınlık duyduklarının belli olduğu bir biçimde yanyana duran Abdullah Gül ve Bülent Arınç…
 
Cenaze törenine katılmayan Tayyip Erdoğan…
 
Erdoğan bir cenaze törenine katılmak istediği zaman katılır, yani Gaziantep’te önceden belirlenmiş programı olması buna engel teşkil etmez.
 
Onun katılmamasının sebebi, kanımca…
 
1-Laik çevrelerle, özellikle de uhrevi bir ortamda, çok yakın ilişkiye girmesinin kendi tabanında laik çevreye karşı yumuşama sağlama “tehlikesi”, onun en güvendiği çekirdek hala anti-laik çekirdeğin ona sağladığı güvence
 
2-Laik sosyal bir çevrede istediği kadar etkili bir hayranlık ve bağlılık karşılığı bulamamaktan çekinmek
 
3-Gül’ün bu cenazaye katılmasının bir sebebinin de laik çevrelerden oy almak olduğunu bilmesinden dolayı buna tepki olarak özetlenebilir.
 
Şimdi…
 
Gül’ün bir Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında laiklerden de oy almak isteyeceğini biliyoruz; bunu belli de ediyor zaten.
 
Bülent Arınç ise, Gül’e onu daha az tek adam olarak gördüğü için daha yakınlık duyuyor ve muhtemelen de kişilik yapısı olarak Gül’ü Erdoğan’dan daha çok takdir ediyor.
 
Yazının başlığındaki soruya; Gül bu işe, yani Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olma işine ne zaman girere gelirsek…
 
Gül, sanırım Erdoğan karşısında kazanabileceğine ve bunun AKP karşıtlarını stratejik olarak güçlendirecek bir sonuca yol açmayacağına kanaat getirirse bu işe girer.
 
Bir diğer makul ihtimal ise, Çankaya’da başkan değil de, eski tip Cumhurbaşkanı olacak bir Erdoğan ile AKP Genel Başkanı olarak tam yetkili bir Gül ihtimalidir.
 
ERDOĞAN’IN YEREL SEÇİM HAKKINDA GERÇEK İÇ DÜŞÜNCESİ NEDİR?

 
Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada her bir seçim sandığına 9 görevli istediğini söyledi ve kendisine tezahürat yapanlara, “Sloganı severim ama önemli olan iş.” dedi.
 
Erdoğan yerel seçimleri çantada keklik görmüyor ve AKP’nin oy oranının % 54 olduğunu da düşünmüyor.
 
Yani, gerçek oy oranı hakkında iddia ettiği gibi bir düşüncesi yok.
 
Tam tersine oldukça endişeli ve şu anda en çok mesai yaptığı konu yerel seçimler öncesinde kendi lehine denge oluşturma çabası.
 
Bunun için…
 
1-Seçim öncesi terörü ertelemeye
 
2-Mehmet Şimşek’in icat ettiği yeni vergilerle geniş seçmen kitlelerine para dağıtmaya çalışıyor. (öğrenciye burs, ev kadınına para, emekliye zam vs.)
 
Seçimi almak için ekonomik olarak ortalama iyi bir his olması ve terör korkusunun yoğunlaşmaması gerektiğini düşünüyor ve aklının tümü buna çalışıyor şu anda.
 
[email protected]


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan