Güçlü ekonomi için iç pazar büyümesi şart

Güçlü ekonomi için iç pazar büyümesi şart
11 Şubat 2017 00:57

İtalyan Nutella’nın üreticisi Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Türkiye ekonomisinde beklenen yüzde 3’lük büyümeye karşın paketli gıda sektörünün 2017’de yüzde 5-5.5 civarında büyüyeceğine işaret etti.

 

 

 

 

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Çikolata sektörü için yüzde 7’lik büyüme bekliyoruz. Türkiye açısından gelecek birkaç yıl için kapatılması gereken bir mesafe var. Güçlü ekonomilerin hepsinde iç pazarın ihracatla birlikte ekonomiyi desteklemesi gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 

Ferrero’nun küresel ölçekte kullanılan fındığın yüzde 90’ını da Türkiye’den satın aldıklarını kaydeden Gümüşlüoğlu, yılda 1 milyar kavanoz satış yaptıklarını ve Türk fındığının elçisi olduklarını dile getirdi. Türk fındığının hem sanayiye çok uygun olması hem de tüm dünya hasadının yüzde 70’ini oluşturması nedeni ile ikamesi zor bir ürün olduğuna dikkat çeken Gümüşlüoğlu, “Türkiye’de üretilen ürün mekanizasyondan maalesef uzak. Bu nedenle Şili’deki üretimin üçte bir randımanı ile üretiliyor. Oltan Gıda’yı fındık ticareti için değil, fındığa ihtiyacımız olduğu için aldık” dedi. Gümüşlüoğlu, bu yıl Türkiye’de 1 milyar Euro’nun üzerinde ciroya yapacaklarını bildirdi.
HALKA AÇTI

 

Azmi Gümüşlüoğlu, Nutella üzerinden devam eden palm yağı tartışmalarına değindi. Manisa İl Tarım Müdürlüğü tarafından denetlendiklerini ve yüksek not aldıklarını belirten Gümüşlüoğlu, yaşanan gelişmelerin ardından fabrikaların kapısını halka açtıklarını kaydetti. Gümüşlüoğlu, “200 kişiye fabrikamızı gezdirdik” dedi.

 

Kaynak: Sayime Başçı/Sözcü

 

Güçlü ekonomi için iç pazar büyümesi şart