Göbek Fıtığı

Göbek Fıtığı
20 Mart 2023 14:19

Göbek fıtığı, mide duvarında, yiyecek ve havanın ince bağırsaktan (sindirim sisteminizin yiyeceği alıp enerjiye dönüştüren kısmı) kalın bağırsağa kolayca akmasına izin veren bir deliktir. Bu, bebeğin göbek kordonu doğarken bir şeye dolandığında veya bebeğin annesinde obstetrik anastomoz adı verilen önceden büyük bir mide rahatsızlığı olduğunda meydana gelebilir.

 

Bu fıtık türü en çok hamile kadınlarda görülür, ancak bebeklik döneminde, çocukluk döneminde ve hatta çocuk sahibi olduktan sonra da ortaya çıkabilir. Bu sorunun herkese uyan tek bir yanıtı yoktur – her kadın farklıdır ve muhtemelen zamanla farklı göbek fıtığı türleri yaşayacaktır.

Fıtığınız hakkında endişeleniyorsanız, bunu doktorunuzla veya diğer sağlık hizmeti sağlayıcınızla görüşün. Bununla birlikte, başka biriyle tartışmaktan çekiniyorsanız, fıtığınızı nasıl tedavi edeceğiniz konusunda tavsiye almak için profesyonel tıbbi yardım alın.

Göbek fıtığı yaşarsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız önemlidir. Sağlık sigortanız yoksa, size tıbbi bakım sağlayabilecek güvendiğiniz bir arkadaştan veya aile üyenizden yardım istemeniz gerekebilir.

Ayrıca göbek fıtığı yaşıyorsanız ve ne yapacağınızdan emin değilseniz bir sağlık uzmanına danışın. Bu kişi, durumunuz için en iyi tedaviye yönlendirilmenize yardımcı olabilir.

Göbek fıtığınızdan dolayı ağrı ve şişlik yaşarsanız, ağrı kesici ve antibiyotiklerle tedavi edin. Doğum kanalından çıkmak zorsa forseps kullanarak veya ameliyatla fıtığı çıkarın. Fıtığı çıkarmak mümkün değilse, ameliyat, ultrason veya diğer yöntemlerle onarın.