Gaziantep’te şehrin yarısı evine giremiyor!

Gaziantep’te şehrin yarısı evine giremiyor!
8 Şubat 2023 09:45

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde merkez üssüne yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunan Gaziantep’te de büyük yıkım yaşandı.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı en son açıklamaya göre Gaziantep’te şimdiye kadar 504 kişi hayatını kaybetti, 4809 kişi yaralandı.

Evleri yıkılan ya da hasar görenler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tesislerde, spor salonu, müze, sanat merkezi gibi yerlerde konaklıyor, yeme içme ve ısınma hizmeti veriyor.

Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremden sonra kapanan Gaziantep-Nurdağı otoyolundaki çalışmaların incelendiğini ve yolun yakın zamanda trafiğe açılacağını açıkladı.

Şahin Pazartesi akşamı Cüneyt Özdemir’in programına katılarak 60 bin nüfusu olan İslahiye ilçesi için “yarısından çoğu yok” dedi, binaların yarısının kullanılamaz durumda olduğunu söyledi:

“Şehrin yarısından çoğu evine giremiyor, yani 1 milyon kişi. Spor salonları, sosyal tesisler, camiler her yer açık. Doğalgaz olmadığı için ekmek üretiminde sorun yaşanıyor. Acil olarak ekmek ve battaniye ihtiyacımız var. Böyle büyük bir felaket görmedim ben.”

Şehirde arama kurtarma çalışmaları, 1 derece hava sıcaklığı ve kar yağışlı koşullarda devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 0’ın altına ineceği tahminlerini yayımladı.

BOTAŞ, deprem nedeniyle Kahramanmaraş-Gaziantep doğalgaz iletim hattında hasar oluştuğunu, bu nedenle Gaziantep dahil çok sayıda il ve ilçeye doğal gaz akışının durdurulduğunu açıkladı.