Fransa’da Radikal İslamcı avı: 3 Kişi sınırdışı edildi

Fransa’da Radikal İslamcı avı: 3 Kişi sınırdışı edildi
27 Ağustos 2017 14:18

Birkaç yıldır terör saldırılarının hedefindeki Fransa’da, radikal İslamcılara karşı operasyonlar genişletiliyor.

 

 

 

 

Fransa’da son yıllarda artan terör saldırıların ardından ülkedeki radikal İslamcı yapılanmalara karşı operasyonlar son hız sürüyor.

 

 

Paris’in en tehlikeli banlieue’lerinden biri olan Trappes’ta Maroc asıllı 3 kişi ”Şeriat düzeni çağrısı yapmak ve Radikal İslamcı terör örgütüne üyelik suçlarından sınır dışı edildi.

 

 

BFM TV’nin iddiasına göre; sınır dışı edilen teröristlerden 37-41 yaşları arasındaki iki kardeş 2015 Mart’ında Suriye’den Türkiye’ye geçişte yakalandılar. 5 ay Türkiye’de hapis yattıktan sonra Fransa’ya geri gönderildiler. Fransa’ya döndükten sonra Radikal İslamcı gruplarla tekrar temasa geçtikleri için tekrar tutuklandılar.

 

24 yaşındaki Bilal T.’de 2016 Eylül ayında Fransa’da terör saldırısı yapma hazırlığındayken yakalandı ve d’Osny hapishanesinde tutuklu bulundu.

 

Fransız İç İşleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; “Fransa’da terör, yaşam tarzımızı tehdit eden yapıya dönüştü. Bu yüzden, Radikal İslam’la ilişkisiyle bilinen yabancılar, bundan böyle sadece gizli servislerin dosyalarına kayıt edilmeyecek, Fransa’da yaşıyorsa derhal Fransa topraklarından sınır dışı edilecek ve ülkeye girişi yasaklanacak.”

 

 

Kaynak: Melis Bayraktaroğlu/Sözcü

 

Fransa’da Radikal İslamcı avı: 3 Kişi sınırdışı edildi