Feyzioğlu: Referandum günü sabah yediden itibaren nöbette olacağız!

Feyzioğlu: Referandum günü sabah yediden itibaren nöbette olacağız!
13 Nisan 2017 16:24

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, “Milletimiz en doğru kararı verecek. Şüphe etmiyoruz. Halkoylaması günü hukuki sorunların çözümü için 7.00dan itibaren nöbette olacağız.” dedi.

 

 

Feyzioğlu’nun açıklaması şöyle:

 

 

 

Halk oylamasına 3 günden az kaldı. Değişiklik paketine dair anlatılabilecek her hususu, imkanlar çerçevesinde kamuoyu ile paylaştık. Keşke konunun tüm ayrıntılarını bilenler / bilmesi gerekenler en azından bir televizyon programında tartışabilseydi. Mesela Sayın Adalet Bakanı’na çağrıda bulunduk. Dilediği tv kanalında, dilediği kişileri de getirebileceği bir tartışma programına tek başıma katılmaya hazırım diye. Maalesef bir cevap alamadık bu çağrımıza.

 

 
Artık Türk Milleti’nin sağduyusuna güvenecek ve milli iradenin hiçbir şüphe içermeksizin sandık sonuçlarına yansımasını haklı bir umutla bekleyeceğiz.

 

 
Bu amaçla Türkiye Barolar Birliği olarak meslektaşlarımıza sandık güvenliği konusunda eğitimler verdik. Pek çok baromuz da kendi şehirlerinde benzer eğitimler verdi.

 

 
Halk oylaması günü sabah 07.00’den itibaren konunun uzmanı meslektaşlarımız, vatandaşlarımızın ve sandıklarda görevli olanların hukuki sorularını cevaplamak üzere hazır olacak.

 

 
Telefon numaramız şöyle:
0-312-969-34-11

 

 
Bir de halk oylaması günü durumları özel olan bir grup var. Engelli vatandaşlarımız. Onların yaşayabilecekleri her hukuki sorunun çözümü amacıyla, Türkiye Engelliler Federasyonu ile işbirliği yaptık. Engelli vatandaşlarımızın o gün karşılaşabilecekleri özel hukuki sorunlarına dair konunun uzmanı avukatlar telefon başında bekleyecek.

 
Engelli vatandaşlarımız için özel telefon numaramız şöyle:

 
0-312-969-34-16

 

 
Bugün bir kez daha çağrıda bulunalım vatandaşlarımıza.

 
Seçme hakkına sahip olan her vatandaşımız için, tercihi ne olursa olsun o gün oy vermek, namus borcudur, vatan borcudur.

 
Haydi sandıklara…
Haydi umut dolu yarınlara…