FETÖ’den tutuklandılar

FETÖ’den tutuklandılar
27 Ocak 2017 09:12

Konya’da FETÖ’cü 13 eğitimci ve memur tutuklandı.

 

 

 

 

 

 

Tolga YANIK/KONYA, (DHA) – KONYA’da Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapmasında salı günü gözaltına alınan aralarında öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görev yapan kişilerinde bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Şüphelilerin örgütün ‘Bylock’ adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürüldü.

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, geçen salı günü örgütün ‘Bylock’ adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen aralarında öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde çalışanlarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı çıkan 35 şüpheliden 19’u gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4’ü serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 13’ü tutuklanırken, 2 şüphelide adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

Gaziantep’te 8 polis daha FETÖ’den tutuklandı

 

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te, terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme uygulaması ‘ByLock’ kullandıkları belirlenen 8 polis daha tutuklandı.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fetullahçı Terör örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme uygulaması ‘ByLock’ kullandıkları belirlenen 44 polis ve 2 polis eşi, Pazartesi günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 28 polis memuru ve 2 polis, dün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardandan şüphelilerden biri serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 2 polis memuru ve 2 polis eşi ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Şüphelilerden 25’i ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerini tamamlanan 18 polis ise, gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan polislerden 8’i tutuklanırken, 8’i ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

 

Pazartesi günü düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan polis sayısı 33’e yükseldi.

 

‘Bylock’ kullanan 11 polis tutuklandı

 

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)- MUĞLA’da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme programı ‘Bylock’u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 28 polisten 11’i sevk edildikleri adliyede tutuklanırken, 17’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, geçen 20 Ocak’ta FETÖ/PDY’ye yönelik Muğla, İstanbul, Ankara, Bursa, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep ve Eskişehir de operasyon düzenledi. Örgütün kriptolu haberleşme programı ‘Bylock’u kullandıkları belirlenen 6 eski emniyet müdürü, 2 eski emniyet amiri, 1 eski baş komiser, 3 eski komiser, 9 eski ve halen komiser yardımcısı ile 7 eski ve halen görevde bulunan polis memuru olmak üzere toplam 28’i gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i tutuklanırken, 17 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Bolu’da 12 tutuklama

 

BOLU, (DHA)- Adliyeye sevk edilen 14 kişiden aralarında 2. Sınıf emniyet müdürü E.G.’nin de bulunduğu 8’i polis 12 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.