Fenerbahçe, Kuyt'a kavuştu

Fenerbahçe, Kuyt'a kavuştu
20 Haziran 2012 15:03

Fenerbahçe’nin yeni transferi Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, İstanbul’a geldi.

Hollanda’dan özel uçakla Sabiha Gökçen Özel Havacılık Terminali’ne gelen yıldız futbolcuyu, havalimanında Sarı-lacivertli yöneticiler ve bir grup Sarı-lacivertli taraftar karşıladı.

Fenerbahçe’nin, İngiltere’nin Liverpool takımından transfer ettiği ve 3 yıllık sözleşme imzaladığı Hollandalı yıldız için yarın saat 13.00’te Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir imza töreni gerçekleştirilecek. Yıldız oyuncu yarın sabah 09:00’da sağlık kontrolünden geçecek.

İstanbul’a ayak bastıktan sonra havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dirk Kuyt, Fenerbahçe’nin bir parçası olmanın verdiği mutluluğu yaşadığını söyledi.

İşte Kuyt’ın açıklamaları:

“Fenerbahçe’nin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha önceden de İstanbul’a gelmiştim ve Fenerbahçe’nin tarihi konusunda bilgi sahibiydim. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Fenerbahçe tarihinin bir parçası olacağım için de ayrıca mutlu ve heyecanlıyım.”

Kuyt, eşinin kendisinden önce İstanbul’a gelerek, kendisine çok olumlu bilgiler verdiğini ifade ederek, “Eşim benden önce İstanbul’a gelerek, kulüpten ve şehirden etkilendiğini söyledi. Bu da benim için önemliydi” diye konuştu.

Gerçek Fenerbahçeli olmak için Galatasaray’a gol atması gerektiğini bildiğini dile getiren Kuyt, “Galatasaray’a karşı iyi oynayıp, bir de gol atarak gerçek Fenerbahçeli olunabildiğini biliyorum. Bunu da gerçekleştirerek gerçek Fenerbahçeli olmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Dirk Kuyt açıklamaların ardından eşiyle birlikte havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele gitti. Kuyt’ın daha sonra da İstanbul’da ev bakacağı belirtildi.