Fatih’te Atatürk heykeline saldırı!

Fatih’te Atatürk heykeline saldırı!
11 Nisan 2017 16:10

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Fatih’te bulunan Atatürk heykeline saldırarak yere attılar.

 

 

 

 

 

Kimliği belirsiz kişilerce Fatih Fındıkzade’de bulunan Atatürk heykelinin bir takım kişi veya kişilerce yere atılmasına tepki gösteren Fatihliler olayı duyar duymaz heykelin bulunduğu alana gelerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. CHP Fatih ilçe Başkanı Soner Özimer, CHP PM Üyesi Tuğba Ütebay, Ferihan Karasu, CHP Fatih Grup Başkanvekili Kazım Akşahin, mecli üyeleri Ayşegül Okumuş Görgü, Kemal Sarmusak ve çok sayıda partili ile vatadaşların hazır bulundu.

 

 

Heykelin bulunduğu alanda yapılan basın açıklamasında CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer şunları söyledi; Yaşanan üzücü bir olay dolayısıyla bugün buradayız. Sabah aldığımız bir haberde 2005 yılında yapılmış olan Atatürk hekelinin yıkıldığını gördük. Sabah yapılan müdahaleyle yerine konuldu. 12 yıldır yerinde duran heykelin referanduma 4 gün kala yıkılması üzüntü verici ve düşündürücüdür. Fatih’te bazı yerlerde Atatürk büstünün kaldırıldığını biliyoruz. Aslında olay Atatürk ile ilgili sorunları olan kişilerin yaptığı bir olaydır. Sanırız olay bir zihniyet meselesidir. Her ne olursan olsun bizler bu zihniyeti kınayarak 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyecek ve tüm değerlerimize sahip çıkacağız.

 

 

‘Provakasyonlara izin vermeyeceğiz’

 

 

Konuyla ilgili CHP PM Üyesi Ferihan Karasu ise bugün bağımsız bir ülkede yaşıyorsak hepimiz bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz diyerek, ‘ Referanduma giderken gördüğünüz gibi her yerde ilçe başkanlarımız ve partililerimiz şiddetle karşı karşıya kalıyor. Bugün burada önderimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini yıkmakla yapmak istenen olay çıkarmak, kavga çıkarmak ve ortamı sabote etmektir. Biz CHP’liler hiçbir zaman bu tahriklere izin vermeyeceğiz. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesiyle yolumuza devam edeceğiz’ diye konuştu.

 

a5d39343fff1b161_617x925

‘Mustafa Kemal Atatürk en büyük değerimizdir’

 

 

Daha sonra söz alan CHP PM Üyesi Tuğba Ütebay ise, ‘Evet’ kampanyasının Fatih’te bulunan yerel iktidar tarafından her an kontrol edilirken büyük Atatürk Heykeli’nin neden korunamadığını sorarak, ‘Bu sorun öncelikle Fatih’e bulunan yerel iktidarın sorunu ve sorumluluğundadır. Yerel iktidar bu hatayı görmelidir. Mustafa Kemal Atatürk toplumsal barışı ve uzlaşmayı temsil eder. R eferanduma çok azbir süre kala bizler barışçıl söylemlerimize devam edeceğiz. Tüm baskılara rağmen bizler barışçıl dilimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Memleket için hayırlısını istiyoruz. Değerli Fatih sakinleri bu proplem hepimizindir. M. Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir. 12 yıldır ayakta duran bir heykel referanduma birkaç gün kala yerlerdeyse bunu sorgulamak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk, kutuplaşmaya ve ayrıştırmaya alet edilemez. Bizim gönlümüzdeki yeri ve halkın gönlündeki yeri tartışılmazdır. Bu tür provakasyonlara asla taviz vermeyeceğiz tüm değerlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Her zaman birlikte el ele ortak değerlerimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Barış ve aydınlık günlerde buluşacak ve bu günleri birlikte inşaa edeceğiz. Kim ne derse desin bunun önüne geçemeyecektir’ dedi.