Ey Yeni CHP Yönetimi, hiç değilse bunu yapın

Ey Yeni CHP Yönetimi, hiç değilse bunu yapın
9 Ekim 2012 10:52

“Hayır, biz ‘Yeni CHP’ değiliz, CHP’yiz” demediği, denilmesini sağlamadığı için Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Yeni CHP’nin Genel Başkanı”, partisini “Yeni CHP” diye yazdık, yazıyoruz.

 

H&H HABER YORUM Baki KARAKOL

 

CHP’yi, “Yeni CHP” yapmaya kalktığı, CHP’den söz ederken “Yeni CHP” dediği, öyle denilmesini özendirdiği için de yerdiğimiz Kılıçdaroğlu, dün gece, CNN Türk’te canlı yayınlanan, Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programındaydı.

 

Yayını dün gece Ankara’dan gerçekleşen programın adı “Tarafsız Bölge” idi ama Ahmet Hakan sorularıyla, “Taraflı Bölge”ye çevirdi.

 

Ahmet Hakan, bir AKP’li gibiydi!..

 

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’yi neden “Yeni CHP” yapmak ve CHP’ye neden “Yeni CHP” değip durduğunu, değip durulmasına “onay” verdiğini bildiğimiz gibi, Ahmet Hakan’ın da “Taraflı Bölge” diye değiştirmesini önereceğimiz “Tarafsız Bölge” programının dün geceki yayınında neden taraflı, neden bir AKP’li gibi davrandığını da çok iyi biliyoruz.

 

Konunun bu yönünde değiliz…

 

Değinmek istediğimiz… Yeni CHP’li yöneticilerin, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CNN Türk’teki konuşmasını da geniş halk kitlelerine ulaştırmada yaya kalacağıdır!..

 

AKP olsaydı, Genel Başkanlarının konuşmasını bir iki saat içinde yazıya dönüştürürlerdi, internet siteleri chp.org.tr’de yayına sokarlardı. Televizyonlar, radyolar, internet gazeteleri oradan alıntılar yaparak, okurlarını, izleyicilerini, dinleyicilerini bilgilendirirlerdi. Bomba bir propaganda, halk da bilgilenmiş olurdu.

 

Yeni CHP üst yönetimi, bu ciddi eksiklerini görsünler ve tezde gidersinler…

Neden bu yazıyı ve bu yazıda bunları yazma gereksinimi duyduk?

Söyleyelim:

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan’ın taraflılığına karşın, halkın rahatlıkla anlayacağı bir dille konuştu.

 

Kılıçdaroğlu ilk defa bu kadar anlaşılır ve donanımlıydı!

 

“Suriye’de akan kanın birinci sorumlusu Esad, ikinci sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Silahı veren, ‘Git kardeşini öldür’ diyen Recep Tayip Erdoğan’dır. Esad’la, Erdoğan arasında ne fark var? Halkına o da zulüm yapıyor, bu da… Uçak düştüğünde, tezkereyi niye getirmedin? Bu savaş niye, kimin savaşı?..” derken, yerden göye kadar haklıydı.

 

İnanıyoruz ki… Halk, bu sözleri sahiplenecek, unutmayacak, her defasında konuşacak, tartışacak, Kılıçdaroğlu’na hak verecek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ve hükümeti ile partisi AKP’yi yergi (eleştiri) bombardımanına tutacak.

Amaç da bu değil mi?..

 

Yandaş yalaka basın, anamuhalefet partisi genel başkanının, iktidara, iktidar partisine ve her ikisinin başı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a kök söktüren, halkın kimi ulusal gerçekleri yalın anlatımla görmesini sağlayan sözlerini, daha ilk dakikalarda kesip doğradılar, kuşa çevirdiler, sonra yayınlarından kaldırdılar!..

 

Ulus yararına olacağına inandığımız için, Yeni CHP yönetimine önerimiz var:

Kılıçdaroğlu’nun, CNNT Türk’teki, dün geceki sözlerini videoya alın çpğaltın, bütün teşkilatlarınıza dağıtın, ulusun her yerinde dinletilmesini sağlayın. Konuşmayı yazıya da dönüştürün, teşkilatlarınız aracılığıyla ulusal, bölgesel ve yerel bütün gazetelere, radyolara, televizyonlara, internet gazetelerine ulaştırın. Bunlarla yetinmeyin, konuşmanın tartışılacağı toplantılar gerçekleştirin… Toplumun böyle bir çalışmaya, böyle bir kaynaşmaya gereksinimi var. Bu gereksinime, hemen şimdi karşılık verin. Verin k… Atatürk ve Atatürk Türkiyesi karşıtlarının, Atatürk Türkiyesi’nde, gerici, karanlık iktidarları son bulsun…