Etiyopya IŞİD katliamını doğruladı

Etiyopya IŞİD katliamını doğruladı
20 Nisan 2015 19:43

Etiyopya 30 vatandaşının Libya’da IŞİD militanları tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

 

 

Etiyopya hükümeti yaptığı açıklamada “vatandaşlarının toplu biçimde insanlık dışı katledilmeleri” olayını kınadı; parlamentonun Salı günü toplanarak ulusal yas ilan edeceği ve hükümetin öldürülme olayına karşı alacağı önlemleri açıklayacağı belirtildi.

 

 

IŞİD, Pazar günü daha öncekilere benzer bir video yayınlayarak Libya’da 300 Etiyopyalı Hristiyanı katlettiğini bildirmişti.

 

 

İnternetde yayınlanan ve Amerika’nın Sesi tarafından izlenen kanlı videoda kıyıda diz çökmüş bir grup erkek başları kesilirken diğerleri de enselerine kurşun sıkılırken görülüyordu.

 

 

Öldürme olayı IŞİD’in Hristiyanlıkla ilgili görüşleri ve başka dinlerden kişileri Müslüman yapma çabaları anlatıldıktan sonra 30 dakikalık videonun bitişinde gösteriliyordu.

 

 

IŞİD Şubat ayında da yine Libya’da Mısırlı Hristiyanların militanlar tarafından başları kesilirken gösteren benzer bir video yayınlamıştı.

 

 

Bir Arap Birliği yetkilisi Fransız haber ajansına bölge ülkelerinin askeri liderlerinin bu hafta Kahire’de toplanarak IŞİD militanlarına karşı ortak bir askeri güç kurma planlarını görüşeceklerini açıkladı.

 

 

Kaynak: Amerika’nın Sesi