Eta Saat Nedir?

Eta Saat Nedir?
16 Nisan 2021 11:43

Bilindiği üzere başta Rolex olmak üzere birçok dünyaca ünlü saat markası bulunmaktadır. Bu saatlerin fiyatları oldukça yüksektir ve bu sebeple herkesin almasının mümkün olmadığı saatlerdir. Bu sebeple bu saatlerin birçok sahtesi piyasada yer almaktadır. Fakat bu sahte saatlerin kalitesi düşük olduğu için hem oldukça kısa ömürlü olurlar ve aynı zamanda saat hakkında o kadar fazla bilgisi olmayan bir kişi dahi bu saatlerin orijinal olmadığını anlar. Fakat işte bu tür durumlarda eta saat karşımıza çıkmaktadır. Eta saatler neredeyse orijinal saatle birebir saatler olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta öyle ki sadece maddi durumu orijinal saatleri almaya yetmeyen kişiler eta saatleri tercih etmez. Bunun yanı sıra birçok ünlü ve maddi gücü yeterli olan kişiler de saat koleksiyonlarını yaparken eta saatleri sıklıkla tercih ederler.

 

Eta Saat Özellikleri

Eta saatler nasıl bir şekilde tasarlanır ki bu şekilde orijinal saatle birebir aynı olabilir. Bunları maddeler halinde incelemek gerekirse;

  • Orijinal saatlerin kasasını, camını birebir şekilde kullanmaktadırlar. Bunu gerçekleştirirken de aynı zamanda işçiliğe oldukça özenmektedirler.
  • Görünüş olarak orijinal saatten hiçbir farkı bulunmaz. Bu farkı yıllardır saatçilik yapan kişiler dahi ayırt edemez. Ürünün orijinal olmadığı sadece exper yapıldığı sürece anlaşılacaktır.
  • Bu ürünler Çin gibi ucuz işçiliğiyle bilinen ve malzemeleri kalitesiz tercih eden ülkelerde yapılmaz. Bu sebeple güvenebilirsiniz. Eta saatler genel olarak Avrupa ülkelerinde yapılır hatta saat denildiği vakit akla gelen ilk ülke olan İsviçre’de üretimi yapılır.
  • Orijinal saatte olan tüm fonksiyonlar eta saatlerde de bulunmaktadır.
  • Eta saat ağırlığı ile orijinal saat ağırlığı birebir aynıdır. İşte bu da kullanılan malzemelerin orijinal saatteki malzemelerde neredeyse birebir olduğunu gösterir.
  • A+++ kaliteden hiçbir şekilde vazgeçmek mümkün değildir ve montaja oldukça güven verir. Hiçbir şekilde montaj hatası bulunmaz.

Eta Saat Fiyatları Uygun Mu?

Eta saatler fiyat olarak çok ucuz saatler değildir. Türkiye’de 4 haneli fiyatları gözden çıkarmanız gerekecektir. Fakat bu eta saatlerin pahalı olduğu anlamına gelmez. Çünkü replika saatler ile karşılaştırıldığı vakit fiyatlar arasında öyle bir uçurum olmadığını görüyoruz. Ama replika saat, eta saat ile kıyaslandığı vakit orijinal olmadığı anlaşılan, fonksiyonları belli bir süre sonra etkisini göstermemeye başlayan ürünlerdir. Bu sebeple eta saatleri tercih etmek çok daha mantıklıdır.

Eta saatlerin orijinal olmayan bir saate göre fiyatının yüksek olduğunu düşünen kişiler de vardır. Fakat bu ürünlerin orijinal ürünlerden neredeyse hem görünüş hem fonksiyon hem de malzeme kalitesi olarak pek farkının bulunmaması sebebiyle mutlaka bu fiyatlara değer olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Burada önemli olan eta saati tercih ettiğiniz yer olacaktır. Eta saat diye replika ya da daha kalitesiz saatleri tercih etmeyiniz ve iyi bir araştırma sonucunda bularak uzun süreler kullanabilirsiniz.

 

Tüm eta saat modelleri için https://www.watchesboss.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.