Ertuğrul Günay gözünü nereye dikti?

Ertuğrul Günay gözünü nereye dikti?
7 Ocak 2013 00:19

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir’de yerel yönetimin değişmesi gerektiğini ifade ederek, ”İzmir gibi bir dünya kentini bütün becerileri bir şey yaptırmamaya odaklanmış olan bu yerel yönetimlere teslim edemeyiz” dedi.
 
Günay, AKP İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda konuşan Günay, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere dikkati çekti.


 
Günay, önemli bir eşikte olduklarını, Türkiye’nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde ”çok büyük başarılar elde eden görülmedik bir siyasi hareket” olduklarını belirterek, ”Türkiye’yi her yönüyle daha ileriye götürüyoruz da Antalya’yı, Muğla’yı, İzmir’i, Çanakkale’yi, Aydın’ı, Balıkesir’i yönetemeyecek bir siyasi hareket miyiz?” diye konuştu.
 
AKP’nin İzmir’de yerel seçimi kazanmak durumunda olduğunu söyleyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
”Türkiye’de siyasetin iflas ettiği bir dönemde, siyasetin çatışmacı zihniyetinin bütün toplum tarafından yerle bir edildiği bir dönemde ortaya çıkmış ve üç genel seçimi kazanmış bir hareketiz. Bizim bu yeni dönemde daha özenli bir biçimde örgütlenmemizi, söylemimizi, seçim stratejimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.
 
 

 
Önümüzde çok önemli 2014 var. AKP bu seçimde İzmir’i kazanmazsa bunu kime nasıl anlatacak- Yüzü geleceğe dönük bir hareket, okuma yazma oranının düşük olduğu yerlerde en fazla oy almayı kendisine yakıştırmaz. Biz Türkiye’nin doğusunu yönetiyorsak ortasını, kuzeyini, koca İstanbul’u, Ankara’yı yönetiyorsak İzmir’i de Aydın’ı, Balıkesir’i de yönetebiliriz. Bugün olduğundan çok daha güzel yönetebiliriz. Şimdi hedefimiz budur. İzmir gibi bir dünya kentini bütün becerileri bir şey yaptırmamaya odaklanmış olan bu yerel yönetimlere teslim edemeyiz. Onlara bu şehri teslim etmek İzmir halkına karşı, tarihe karşı saygısızlıktır.”