Ertuğrul Günay AKP'nin İzmir adayı gibi konuştu

Ertuğrul Günay AKP'nin İzmir adayı gibi konuştu
20 Ocak 2013 00:20

AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen ‘İzmir Teşkilat İçi Eğitim Programı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi.

İzmir’in daha yetenekli ve ehil ellerle yönetilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Günay, “Mart 2014 seçimleri yaklaşıyor. Korkunun ecele faydası yok. İzmir daha yetenekli ve daha ehil ellerle yönetilmeli. İktidara geldiğimizde kentsel dönüşümün, altyapı ve sosyal dönüşümün İzmir’i nasıl dünya kenti yapacağını hep birlikte göreceğiz. Kavga ederek, bilek güreşi yaparak hizmet üretemezsiniz” dedi.
 
EXPO için parti gözetimi yapmadan tüm gücleriyle destek olduklarını kaydeden Günay, “EXPO büyük bir olay, büyük bir proje. Farklılık gözetmeden hemen Paris’te bakanlığımıza ait bir ofisi tahsis ettik. Başka yerden aranmasın, sorunlar çözülsün diye başvuru parasını ödedik” dedi.

Türkiye’nin daha ileriye gitmesi için barışın hakim olması gerektiğini dile getiren Günay, şöyle konuştu:
 
“Yoksul evde kavga çok olur. Türkiye’nin uzun yıllardır susadığı istikrar için önemli adımlar atılıyor. Terör bitse, barış olsa, kimse silah kullanmasa Türkiye daha hızlı kalkınır, daha hızlı ilerler. Hangi etnik kökenden, hangi din veya dilden olursa olsun insanlarımız barış istiyor. Bazılarının arkasına sığınarak dillendirdiği Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ sözünü biz gerçekleştireceğiz. Milletimizi hak ettiği yere getireceğiz.”
 

Partililerine İzmir ile ilgili düşüncelerini ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Günay, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediye binasının yıkılarak meydan olması konusundaki bir soruya, “Ben meydanların büyütülmesinden yanayım” yanıtını veren Günay, Sümerbank arazisi ile ilgili olarak da, “Sümerbank arazisi ile ilgili çalışıyoruz. Belediye ile mutabakatla paylaşacağız. Biz de o araziye müze ve sergi salonları yapacağız” dedi.

Kruvaziyer limanı ile ilgili olarak yapılan mahkeme başvurularını eleştiren Günay, “Kurvaziyer limanı ile ilgili olarak açılan davalar işi uzatır, hizmeti uzatır, sıkıntıya sokar. Arkadaşlar gelip görüşlerini, itirazlarını paylaşırlarsa daha kısa sürede sonuca ulaşırız” dedi.