Ermeni diasporası ABD başkan adaylarına kızgın

Ermeni diasporası ABD başkan adaylarına kızgın
16 Ekim 2012 12:48

Ermeni diasporası, Başkan Obama ve rakibi Mitt Romney’in, Ermeni Amerikalı seçmenleri özellikle sevindirecek bir adım atmamalarından rahatsızlık duyuyor.
 

 
Ermeni diasporası, 6 Kasım’da ABD’de yapılacak olan başkanlık seçimlerinde iki aday Başkan Barack Obama ve rakibi Mitt Romney’in, Ermeni Amerikalı seçmenleri özellikle sevindirecek bir adım atmamalarından rahatsızlık duyuyor. Önde gelen Ermeni lobilerinden Amerika’nın Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), adayların hiçbirine resmen destek ilan etmeyeceğini açıkladı.
 
ANCA Başkanı Ken Haçikyan tarafından yapılan açıklamada Demokratların adayı Başkan Obama’nın Ermenilere verdiği sözlerden çark ettiğini, Cumhuriyetçi Romney’in de Ermeni toplumu açısından özel bir önem taşıyan konulara değinmediğini belirterek bu aşamada ANCA olarak herhangi bir adaya resmen destek vermeyi planlamadıklarını söyledi.
 
Haçikyan, “Maalesef ülkemizin Ermeni Amerikalılarla ilgili konularına ilişkin federal politikaları, Ankara ve Bakü’deki yabancı yetkililerin dikte ettiklerine rehine olmayı sürdürüyor” iddiasını dile getirdi.
 
Açıklamada Obama’nın göreve başladıktan sonra “dramatik” bir tutum değişikliğiyle, seçim kampanyası sırasında defalarca tekrarladığı “soykırımı” tanıma taahhüdüne “hızlı biçimde ihanet ettiği”, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un da “soykırım” meselesinin tarihi bir tartışmaya konu olması gerektiğini söylediği vurgulandı.