‘Erken seçim talebi artıyor’

‘Erken seçim talebi artıyor’
20 Aralık 2021 06:56

Avrasya Araştırmanın 26 ilde yaptığı araştırmaya göre erken seçim isteyenlerin sayısında ciddi yükseliş görüldü.
Avrasya Araştırma, Aralık ayının ilk yarısında, iki gün boyunca vatandaşlara ekonomiyi sordu. 1260 kişiye sorulan sorularla ekonomiye ve seçimlere dair görüşler alındı.

Sizce ekonomik kriz var mıdır’ sorusuna katılımcıların yüzde 71,3’ü ‘ciddi bir kriz olduğunu düşünüyorum’ cevabını verdi. Ekonomik sorunların geçici olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 15,1. Ekonomik kriz olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 3,4. Bir önceki ayın sonuçlarına da yer verilen ankette ekonomik kriz olduğunu düşünmüyorum diyenlerin oranlarında yüzde 2’lik artış haricinde herhangi bir ciddi bir değişiklik olmadığı görüldü.

1

Katılımcılara AKP’nin ekonomik krizi bitirebileceğine dair inancı da soruldu. Katılımcıların yüzde 73,1′ hayır yanıtı verirken, yüzde 12,1’i ise bitirebileceğini düşündüğünü söyledi.

2

Muhalefet partisi liderleriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan kıyaslamasında ise katılımcıların yüzde 70,1’i DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomiyi daha iyi yöneteceğini söyledi. Erdoğan, 4 muhalefet liderinin de gerisinde kaldı.

3

Erken seçim yapılmalı diyenlerin oranı ise bir önceki aya göre artarak yüzde 69,4 oldu.

4

Erken seçim yapılması halinde ise ise kararsızlar dağıtıldığında seçmenin yüzde 29,4’ü CHP’ye, yüzde 28,4’ü ise AKP’ye oy vereceğini söyledi.

rnek-004-1