Erkeklerde Ayakkabı Modasında Son Trendler

Erkeklerde Ayakkabı Modasında Son Trendler
26 Nisan 2024 07:43

Eskiden ayakkabı denince hepimizin aklına ilk olarak kadınlar gelirdi, eskiden televizyonlarımızda yer almış dizi ve filmlerde canı sıkılan zengin kadınlar soluğu ayakkabı alışverişine çıkmakla bulurdu, bu algıyla büyütüldük istemeden. Fakat bugün ayakkabının kadınlar için olduğu kadar erkekler için de öneminin bir hayli fazla olduğunu bilmekteyiz.

 

Bugün çoğumuzun sadece kadınların giydiğini sandığı topuklu ayakkabıların aslında ilk olarak 17. yüzyıl Avrupasında ayaklarının pisliğe batmasını engellemek amacıyla erkekler tarafından giyilmeye başlandığını söylemiş olsak sizler de bizim gibi şok olur muydunuz?

Neyse ki o dönemler artık geride kaldı ve sanıldığının aksine en az kadın ayakkabı modası kadar erkek ayakkabı modası da; her yaştan beyefendinin zevkine uygun olacak şekilde gelişti.

2024 Erkek Ayakkabı Moda Trendleri

Hazır bahara yeni girmişken 2024 İlkbahar\Yaz erkek ayakkabı trendleri ile konuya başlamazsak baharı küstürürmüşüz gibi hissettik. Bu bahar, erkek koşu ayakkabısını   giyerek spor yapmaya başlayan birçok kişi olduğunu biliyoruz. Malum önümüz yaz! Biliyoruz aramızda klasik ayakkabısız yapamayan beyefendiler de var ama konumuz bahar olduğu için 2024 Bahar\Yaz erkek ayakkabılarının en trend olanı ile başlamak istiyorum;

Sandalet ve Terlikler

Gerek parmak arası gerek Crocslar olsun, Gerek spor gerekse de deri olsun, Şüphesiz İlkbahar ile Yaz mevsimlerinin en çok aranan isimleri sandalet ve terlikler olmalı. Moda dünyası da buna katılmış gözüküyor olacak ki podyumlarda sandalet ve terlikler boy gösterir oldu. Rahatlıkları ve nefes aldıran yüzeyleri sayesinde sandalet ve terliklerinizin içinde iken baharda çimlerin serinliğini ayaklarınızda taşıyabilme fırsatı yakalayacak ve bu baharın tadını doyasıya çıkaranlardan olacaksınız.

Sneakerlar

Her ortam ve her durumunuza uyum sağlayacak düzeyde şıklık ve konforu size sunan sneakerlar bu geçiş mevsimi olan İlkbahar ve Yaz aylarında da kombinlerinizin tamamlayıcı parçası olacağa benziyor. Üstelik sadece yetişkin beyefendilerin değil erkek çocuk ayakkabı modeli arayan minik beylerin de şık ve rahatlık için tercihi sneakers ayakkabılar. Salaş bir sokak tarzı edinmek isteyen beylerin ayakkabı dolaplarının çoktan yıldızı olmayı başarmış  sneakerslar sportif beylerin , özellikle delikanlıların bir numaralı tercihi. Sneakerslar o kadar rahattır ki yeri gelir koşu ayakkabınız yeri gelir masa başı çalıştığınız iş yerinizde komfor ve şıklığı aynı anda sizlere sağlayabilirler. 2024 Erkek Spor Ayakkabı Trendlerini yakalamak istiyorsanız Sneakerslara siz de ayakkabı dolaplarınızda mutlaka yer vermelisiniz.

Kış Uzak Değil

Yaz ve İlkbaharda olduğu kadar kış mevsiminde de ayaklarının rahatı ve şıklığına düşkün olan beyler önümüzdeki kış Derby ve Loafers gibi vintage ayakkabılara dolaplarında yer açmaya hazırlıklı olsun çünkü Moda haftalarında en çok boy gösteren parçalardan oldular.

  • Loafers ve Derby’ler ile Vintage Esintisi

İlk olarak 1966’da ortaya çıkmasıyla Elvis Presley gibi yıldız isimlerin ayaklarında parlayan, Michael Jackson’un meşhur Moonwalk dansının baş rolü olmuş Loafers ayakkabılarla 20. yüzyılın starı artık siz olabilirsiniz! Ünlü markaların son dönemlerde sonbahar\kış kreasyonlarında sıkça yer vermesiyle beraber podyumlara kısa bir aradan sonra tekrar dönen loafers ve derby ayakkabılar uzunca bir süre daha kendinden söz ettireceğe benziyor, bizden söylemesi.

  • Zamansız Şıklık : Botlar

Genel olarak 2024 yılı modasında rahatlık ve günlük giysiler ön plana çıktığı için ayakkabı modasında da vintage ve günlük kullandığımız, rahat ayakkabılar gün yüzüne çıktı. Hal böyle olunca 2024 Erkek Ayakkabı Trendlerinde Zamansız şıklık arayan beyefendilerin sonbahar ve kış aylarında sıkça tercih ettiği envai çeşit botlara önümüzdeki Sonbahar\Kış döneminde talep katlanarak artacak diye tahmin ediyoruz.