Erdoğan’ın beğenmediği ODTÜ ilk 100’e girdi

Erdoğan’ın beğenmediği ODTÜ ilk 100’e girdi
7 Mart 2014 03:30

Başbakan Erdoğan’ın ”Bize lazım değil, yazıklar olsun” dediği ODTÜ, ”Dünyanın en saygın 100 üniversitesi” arasına girdi.

 

Başbakan Erdoğan’ın sert biçimde eleştirip, ”Bize lazım değil, yazıklar olsun” dediği Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ”Dünyanın en saygın 100 üniversitesi” arasına girdi. 133 ülkeden 10 bin 500 akademisyenin oyu ile belirlenen ilk 100 sıralamasına, Türkiye’den giren başka bir üniversite de olmadı.

 

Üniversiteler arasından 10 yıldır değerlendirme yapan Times Higher Education adlı kuruluş, 2014 sıralama sonuçlarını da açıkladı. “Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi” listesine Türkiye’den sadece ODTÜ girdi. ODTÜ, Harvard, MIT, Oxford, Cambridge, Yale gibi önemli üniversitelerin ardından 71-80 bandında yer aldı.

 

LAZIM DEĞİL

 

Başbakan Erdoğan, 2012 Aralık ayında Göktürk-2 uydusunun Çin’den fırlatılışı nedeniyle, ODTÜ’de düzenlenen törene katılmış ve öğrenciler tarafından protesto edilmişti. Üniversitede olaylar çıkmış ve gözaltına alınan öğrenciler hakkında ”Terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla dava açılmıştı.

 

Erdoğan bu olayların ardından ODTÜ’yü sert biçimde eleştirip ‘‘Eğer bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara da yazıklar olsun. Bize böyle hocalar lazım değil. Biz de öğrencilik yaptık ama biz taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Bunu bir protesto olarak nitelemek, bana göre ilimden de nasip almamaktır” demişti.