Erdoğan’dan flaş Mehmet Görmez açıklaması

Erdoğan’dan flaş Mehmet Görmez açıklaması
24 Temmuz 2017 21:45

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez ziyaretinin ardından ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’nın görevden alındığı yönündeki iddialara da açıklık getirdi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden alındığı yönündeki iddialara ilişkin “Sayın başkan görevinin başındadır. Ama tabii kendisinin başka bir görevle devam gibi bir talebi vardı bu değerlendirilir. Ama sayın başkan şu anda görevinin başındadır. Ne istifa ne de görevinden alınma gibi bir durum yoktur” dedi.

 

 

Özellikle sosyal medyada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevinden ayrıldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

“Katar krizini ele aldık. Katar meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimiz istişare ettik. Şu hususun altını çizmekte fayda var. Yıkmak kolay. Yıkılanı inşa etmek zor. Devler arasında bu da çok zahmet ister. Son görüşmemizde istikrarın yeniden inşası yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Suudi Arabistan’da ilişkilerimizin ivmesinin sürdürmesi konusunda hemfikir olduk. Kral Selman’a krizin çözümünde beklentimizin yüksek olduğunu söyledim. Prens Muhammed Bin Selman ile de kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.

 

İkili ilişkilerimizin ekonomik boyutunu birlikte değerlendirdik. Suudi Arabistan’ın ardında Kuveyt emeri ile ikili ve bölgesel konuları ele aldık. Ticaret enerji ekonomik ve ticari işbirliği imkanlarını değerlendirdik.Körfez krizinde çözümüne katkı sunma çabasında olduğumu belirttim. Emir Şeyh Temim’e kriz sürecinde sergiledikleri tutumu takdirle arzuladığımızı belirttik. Görüşmelerimizde ayrıca bölgesel meseleleri ele aldık. Suriye, Irak, Yemen Filistin konularını ele aldık.

 

MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

 

Mescid-Aksa ya yönelik kısıtlamaları kabul edilemez olduğunu belirttik. İbadetlerini yapamaya gelen Müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların göz bebeğidir. Bir kez daha İsrail’i hukuka insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. İsrail tutumuyla tüm bölgeye zarar veriyor. Bir kez daha İsrail’i hukuka insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum.”

 

 

Kaynak: Sözcü