‘Erdoğan ülkeye taşınamayacak kadar ağır geliyor’

‘Erdoğan ülkeye taşınamayacak kadar ağır geliyor’
4 Temmuz 2019 11:13

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu “Erdoğan, devletin bütün kurumlarını yönetemeyecek kadar zayıflarken; artık ülkeye de taşınamayacak kadar ağır geliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, başkanlık sistemi sonrası ülkedeki her sorunun sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, Erdoğan’ın bütün kurumları yönetemeyecek kadar zayıfladığını söyledi. Terkoğlu, “Erdoğan, devletin bütün kurumlarını yönetemeyecek kadar zayıflarken; artık ülkeye de taşınamayacak kadar ağır geliyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun “Meraları Erdoğan mı yakıyor” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Devlet Arşivleri’nden Diyanet İşleri’ne, Genelkurmay’dan İletişim Başkanlığı’na, MGK’den MİT’e, Milli Saraylar İdaresi’nden Savunma Sanayii Başkanlığı’na, Türkiye Varlık Fonu’ndan Devlet Tiyatroları ya da Devlet Opera ve Balesi’ne kadar neredeyse tüm ülkenin Cumhurbaşkanı’na bağlı olduğu bir düzenle karşı karşıyayız. Haliyle ülkede trafik sıkışıklığından ekonomik krizlere kadar yaşanan tüm aksamaların tek bir sorumlusu var: Cumhurbaşkanı.”

“Tesadüf mü?”

“23 Haziran seçiminden sonra yalnız muhalefet değil iktidar da yeni sistemi tartışmaya açtı. Örnek olsun, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı başkanlık sisteminin rehabilite edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi. Ya da Hükümet’in gazetesi Star’da yazan Hüseyin Gülerce, “Sayın Erdoğan genel başkanlık şapkasını çıkarabilir” yazdı. “

“Bahçeli ne kadar aksini söylese de bütün alametler 23 Haziran’ın yalnızca bir yerel seçim olmadığını yüzümüze çarpıyor. İstanbul’daki sonuçlar, Türkiye’nin artık Erdoğan tarafından yönetilmek istenmediğinin sinyallerini veriyor. Erdoğan, devletin bütün kurumlarını yönetemeyecek kadar zayıflarken; artık ülkeye de taşınamayacak kadar ağır geliyor.
Bir yılda Başkanlık düzeninin verdiği zararları gördük. Ülke sevgisi olanların Cumhuriyetten de eski kurumları tek adam sisteminin “fetih ideolojisi”nden kurtarma, kendi başına ayakta tutma zamanı gelmedi mi?”

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/1469729/Meralari_Erdogan_mi_yakiyor_.html