Erdoğan sonrası Başbakan Hakan Fidan mı?

Erdoğan sonrası Başbakan Hakan Fidan mı?
21 Kasım 2012 11:19

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Başbakan Erdoğan eğer Başkanlık sistemine geçip, koltuğa oturmayı başarırsa, kendisinden boşalan Başbakanlık koltuğunu çok güvendiği MİT Başkanı Hakan Fidan’a bırakabileceğini yazdı.
 


 
Bu yazı çok tartışılır!
 
”Fidan, Başbakanlığa mı hazırlanıyor?” başlığını taşıyan yazıda Yılmaz,  ”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, amacına ulaşır ve başkanlık sistemini de getirebilirse, gelecekteki Başbakan adayı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan olur ve ben de buna hiç şaşırmam” dedi..
 

Erdoğan’ın, AKP Hükümeti’ndeki bakanlarından bile daha çok Fidan’a güvendiğini belirten Yılmaz, bunun sonucu olarak da, MİT Müsteşarı’nın artık sadece güvenlik ve istihbaratı değil, bunun yanında dış politikayı, PKK ile görüşmeleri aktif olarak idare eden sürece dahil olduğunu kaydetti.


 
Yılmaz ayrıca, Suriyeli muhaliflerle ilgili toplantıya diğer ülkeler sadece dış işleri düzeyinde katılmakla yetinirken, biz de Hakan Fidan’ın da katıldığına dikkat çekti…
 
İsrail-Hamas ateşkesi için Başbakan Erdoğan’ın, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’i Mısır’da bıraktığına değinen Yılmaz, ama yanında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da olduğunun altını çizdi.
 
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile özel bir görüşmede de yanından Hakan Fidan’ı ayırmadığını belirten Yılmaz; Halid Meşal, Türkiye’ye geldiğinde, birlikte iftar yemeği yenildiğini, masada Davutoğlu’nun yanında yine Fidan’ın olduğunu da anımsattı!


 
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Konuya daha önce de dikkat çektiğini belirten Yılmaz, “muhaberatın” dış politikada aktif olmasına eski Baas rejimlerinde rastlandığını bunu daha önceleri söylediğini belirterek, o günden bugüne Fidan’ın rolü daha da  arttığını öne sürdü…
 
Normal demokrasilerde istihbaratın başındaki kişinin önemli olduğunu kabul ettiğini aktaran Yılmaz, ama dış politikayı yürütmelerinin normal dışı olduğunu, bunu yapması gerekenin ise seçilmiş kişiler olduğunu kaydetti.
 
Yılmaz yazısını bitirirken, eğer ülkemizdeki bu son tablonun bir tür “Sünni Baaslaşma”ya  işaret etmiyorsa, bunun Fidan’ın gelecekteki başbakanlığına işaret edebileceği yönünde göüşlerini paylaştı…
 
H&H olarak duayen gazeteci Yılmaz’ın yılların deneyiminden kuvvet alarak siyasi havayı koklayarak yaptığı bu analizin çok konuşulacağını düşünüyoruz…