Erdoğan; Barikatı kaldırın emrini ben vermedim

Erdoğan; Barikatı kaldırın emrini ben vermedim
29 Ekim 2012 20:35

Çankaya Köşkün’de düzenlenen resepsiyonuna katılan Başbakan, Ankara’da çıkan olaylarla ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan; “Polise barikatı kaldırın emrini ben vermedim. Cumhuriyeti Cumhur korur, yaşananlar Cumhuriyet mitinglerine benziyor; 8 ayrı yer gösterdik Kılıçdaroğlu beğenmedi, illegal örgütlerin peşine takıldı. Tenis turnuvasındaki protestocularla aynı kişiler, CHP kaybeder” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel eşleriyle birlikte katıldı. Resepsiyona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül, davetlilerle tek tek tokalaştı. Davetlilerin bir kısmı eşleriyle katılırken, bir kısmı eşsiz davete icabet etti. Kuvvet komutanları da eşleriyle birlikte resepsiyona geldi. Bazı bakanlar da eşleriyle gelirken, bazıları da eşsiz resepsiyona katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, gazetecilerin Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Hayrunnisa Gül birbirlerine sarılarak bayramlarını kutladılar.