Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası: MHP yüzde 50+1’in değişmemesi gerektiğini söylüyor

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası: MHP yüzde 50+1’in değişmemesi gerektiğini söylüyor
30 Nisan 2024 09:00

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün gerçekleştirdiği görüşmenin “perde arkası”nı anlattı. Küçük, “Yeni anayasa ile ilgili konuşulduğu bilgisini aldım. Feti Yıldız bugün ‘ilk 100 maddemiz hazır’ demişti. MHP’den yeni anayasa meclisten 400’ü bulup geçse bile, halk oyuna sunulsun açıklaması geldi. Ayrıca MHP yüzde 50+1’in değişmemesi gerektiğini söylüyor” dedi.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber’de yayınlanan “Medya Kritik” programında Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Yeni anayasa ile ilgili konuşulduğu bilgisini aldım. Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmelerinden 2018’de erken seçim kararı çıkmıştı. Erdoğan, anayasanın değişmesini istiyor. TBMM Başkanı Numan Bey bu konuda çalışmalar yapacak. Diğer partilerin genel başkanları ile görüşülecek.

Feti Yıldız bugün “ilk 100 maddemiz hazır” demişti. MHP’den yeni anayasa meclisten 400’ü bulup geçse bile, her halükarda halk oyuna sunulsun diye açıklama geldi. Ayrıca MHP yüzde 50+1’in değişmemesi gerektiğini söylüyor. Yerel seçim ve emekliler konusu gündeme gelmiş olabilir. Bahçeli’nin ekonomi açıklamaları gündeme gelmiş olabilir.