Erdoğan, "30 Eylül'de son kez adayım" dedi

Erdoğan, "30 Eylül'de son kez adayım" dedi
16 Temmuz 2012 08:23

Eskişehir’de partisinin 81. ve son il kongresine katılan Erdoğan, ‘Bu kardeşiniz fanidir, her yaradılan gibi o da ölümlüdür’ dedi.

 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, verdikleri söz gereği 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez milletvekili seçildiklerini belirterek “Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, 30 Eylül’de yapılacak kongrede dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız” dedi.
 
Partisinin Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Eskişehir’de 81. ve son il kongresinin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, kongre takviminin bitmesiyle artık bugünden itibaren büyük kongreye hazırlanacaklarını söyledi. AKP Olağan Büyük Kongresi’nin 30 Eylül’de yapılacağını belirten Erdoğan, “Türkiye’yi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız” dedi.
 
AKP’de şahıslar, makamlar, rütbeler, isimler değil, her zaman hizmetin, davanın öne çıktığını savunan Erdoğan, “Şunu herkes bilsin ki bu kardeşiniz, Recep Tayyip Erdoğan, fanidir. Her yaradılan gibi o da ölümlüdür. Şahsım olarak, başbakan sıfatımdan, genel başkan sıfatımdan ziyade, bu partinin, bu davanın, bu hareketin bir neferi olmanın gururunu bugüne kadar yüreğimde hissettim, bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
‘Hayal kırıklığı yaşayacaklar’
 
Erdoğan, “Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, teşkilatı tanımayanlar, ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada, bu harekette, bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar, hayal kırıklığı yaşayacaklar” dedi.