Engelli vatandaşların ‘Yaşar’ coşkusu

Engelli vatandaşların ‘Yaşar’ coşkusu
10 Mart 2014 10:33

Zihinsel engelli çocuklar için önemli bir yaşam alanı halini alan Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’nde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, engelli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

 

Engellilerin eğitimine katkı sağlamak ve toplumsal hayata katılmalarına yardımcı olmakamacıyla çalışmalarına önem veren belediye, örnek ve sosyal belediyecilik anlayışından da ödün vermiyor.

 

Y1

ENGELLİLERİN AĞABEYİ YAŞAR

 

Yaşar’ın alkışlar ve tezahüratlarla karşılandığı toplantıya Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, Engelliler Birim Müdürü Selçuk Koçak, Batıkent Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı Ömer Koç ve çok sayıda engelli vatandaş ile ailesi katıldı.

 

Y2

 

Zihinsel engelli vatandaşlara aile ortamını aratmayacak huzurlu bir yaşam alanı sunan Yaşar’a teşekkür eden Koç, “Zihinsel engelli çocukları olan ve vefatlarının ardından çocuklarının akıbetinin ne olacağı konusunda endişeleri olan ailelerin çocuklarına destek veren Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’ni bizlere kazandıran engelliler babası Fethi Yaşar’a minnettarız. Çünkü her kim bir sorunumuzun çözümüne bir toplu iğne başı kadar katkı yaptıysa biz ona minnet duyuyoruz. Bende bir engelli çocuk babası olarak bu minneti duyuyorum ve buradaki herkesinde teşekkürlerini sunuyorum” dedi.

 

222

 

YAŞAR ENGELLİLERE HEP DESTEK 

 

Engelli vatandaşların her daim yanında olan Yaşar, “Hepimiz potansiyel engelliyiz. Ne zaman ne olacağını kimse bilemez. Engelli vatandaşların da diğer sağlıklı vatandaşlar gibi yaşamaya hakkı vardır. Bunun için biz, Türkiye’de ilk defa bir belediyede engelliler birimini kurduk ve engelli vatandaşlarımızı belirledik. Onların ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarımızı gerçekleştirdik ve ben engeliler adına yaptığımız tüm projelerimizle gurur duyuyorum. Sizlere Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’ni kazandırmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum” dedi.