En cok taltifi AKP’nin atadığı polisler almış

En cok taltifi AKP’nin atadığı polisler almış
23 Eylül 2014 14:16

Teşkilatın yüzde 91’ine verilen, Valinin onayına bağlı olan taltif sistemi üzerinden polislere yapılan operasyonun ardından çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

 

 

22 Temmuz’la başlayan ve son olarak son olarak “usulsüz taltif” iddiasıyla devam eden polislere yapılan hukuksuz operasyonda yeni bilgiler ortaya çıktı.

 

 

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından soruşturulan ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmasına rağmen polislerin gözaltına alınmasına tepki gösteren aileler ve avukatlar, Emniyet teşkilatında görevli personelin yüzde 91’inin maaş taltifi ile ödüllendirildiğini kaydetti.

 

 

Valinin uygun görmesi halinde polislere taltif verildiğine dikkat çekilen açıklamada en fazla taltifi de 17 Aralık’tan sonra atananlara verildiği ortaya çıktı.

 

 

Bugün’ün haberine göre; 17 Aralık öncesi yönetici personelden taltif alan personel olduğu gibi 17 Aralık sonrasında da teşkilatın en üst yöneticilerinin de taltif aldığı vurgulanıyor.

 

 

KOMİSYON BAŞKANINDAN KENDİSİNE TALTİF

 

 

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Taltif Komisyonu Başkanı Mustafa Gülcü’nün göreve geldiği ilk toplantıda, bir toplantıda alınabilecek en yüksek miktar olan 24 maaş taltif aldığı belirtiliyor.

 

 

İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal, Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Zeki Çatalkaya’nın da en üst seviyeden taltif aldıkları ifade ediliyor.

 

 

REKOR ERCÜMENT YILMAZ’DA

 

 

Emniyet teşkilatında en yüksek taltifin AK Parti döneminde görev verilen ve halen üst düzey görevlerde tutulan isimlere verildiği görülüyor. Rekor 1184 taltifle Ankara eski Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’da bulunuyor. Yine Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren 1100, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın 1073, Hakkari eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder 1018, Emniyet Müdürü Şefik Kul 961, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya 928, Balıkesir eski Emniyet Müdürü Halil Karataş 912, Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay 859, Lahey Emniyet Müşaviri Şammaz Demirtaş 841, Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı 747, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal 616, KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir 533 taltifle ödüllendirilmiş.