En büyük Beton Santrali Şirketleri

En büyük Beton Santrali Şirketleri
13 Ekim 2022 10:00

En büyük beton santralleri denilince akla belli başlı büyük şirketler gelir. Bu büyük şirketler en büyük beton santrali şirketleri arasında yer alan, inşaat sektöründe bilinen prestijli şirketlerdir. Bu yazımızda sizler için en büyük beton santrali şirketlerini araştırdık. Yazımızda bu konuyla ilgili detaylara değineceğiz. Araştırmalarımızın sonucunu sizlerle paylaşacağız.

 

Beton Santrali Nedir?

Beton santrali denilince akla gelen materyaller taş, kum, çakıl, su ve çimento gibi malzemelerdir. Beton bu malzemelerin bir araya getirilip karıştırılması sonucunda oluşur. Bu malzemelerin bir araya gelip karıştırılınca beton oluşur. Beton santrali ise sayılan tüm malzemelerin bir araya getirilip karıştırılıp ve taşındığı sisteme verilen addır. Bu malzemeler bir araya getirilip karıştırılır ve beton oluşur. Daha sonrasında ise bu sistemin taşınması için yapılan sistemlerin olduğu tesise ise beton santrali denilir. Standart bir beton santralinde mutlaka olması gereken, oranın beton santrali olmasını sağlayan temel ekipmanlar, otomasyon sistemi, çimento, beton mikseri ve agrega kovasıdır. Bunlar beton santralinde mutlaka olması gereken temel ekipmanlardır. Küçük çaplı beton santralleri bu temel ekipmanlardan oluşmaktadır. Daha büyük beton santrali şirketlerinde ise daha fazla ekipman bulunmaktadır. Ancak yazımızda da belirttiğimiz gibi bahsedilen ekipmanlar temel ekipmanlardır. Bunlar beton santrali oluşum tesisinin olmazsa olmazlarıdır.

 

Beton Santrali Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenle

Beton santrali satın almak isteyen firmalar bu konuda dikkatli olmalıdırlar. Beton santrali almak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken birçok önemli detay bulunmaktadır. Beton santrali satın almak isteyen firmalar bu konu hakkında bilgili olmalıdırlar. Bu konu hakkında bilinçsiz ve eksik bilgi ve birikime sahip firmalar iyi araştırma yapmadan ve bilgi sahibi olmadan bu işe atılırlarsa ciddi manada zarara ve hüsrana uğrayabilirler. Bu sektöre girişmeden önce detaylı bir araştırma yapmak gerekir. Ayrıca bu konuda başarılı şirketlerden de bilgi almak bu işe başlamak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. Beton santrali almak isteyen firmaların bir diğer dikkat etmesi gereken konulardan biri de beton santrali kurmak için uygun bir tesisin alınmasıdır. Beton santrali kurmak isteyen firmalar, beton santraline uygun çalışma ortamı seçmelilerdir. Hedeflenen üretim kapasitesi ne ise ona uygun bir çalıma kapasitesi olan bir tesis alınmalıdır. Hedeflenen üretimin hacmini karşılamayacak, kapasitenin altında bir tesis satın alınmamalıdır. Ya da firma hedeflenen üretim hacminin üzerinde bir tesis alarak gereksiz maliyet oluşturarak kendisini zarara uğratmamalıdır.

 

Beton Santrali Özellikleri

Beton santralinin özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Beton santrali küçük bir alana birimlerin estetik bir biçimde yerleştirilmesi gereken mühendislik işciliği olan bir iştir.
  • En küçük beton birimleri bile 3-5 tane tır ile taşınmaktadır.
  • Beton santrali için gerekenler; çimento silosu, çimento helezonu, agrega ön besleme sistemi ve çimento silo filtresi konteynerlere veya tırlara yüklenerek sevk edilir.

 

Bu konuda daha detaylı bilgi için https://machineryline.com.tr  adresine tıklayarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.